Ζωήρεψε η (ορφανή) Ζωή

ΡΕΠΟΡΤΑΖΖωήρεψε η (ορφανή) ΖωήΤετάρτη, Μάιος 14, 2014 - 12:54

Ορεξάτο, υγιέστατο και εξαιρετικά παιχνιδιάρικο είναι πια το μικρό, ορφανό αρκουδάκι που εντοπίστηκε πριν από περίπου δύο εβδομάδες να περιφέρεται σε αγροτικό δρόμο στην Αυγή Καστοριάς και υιοθετήθηκε από τον Αρκτούρο. To τυχερό αρκουδάκι βρήκε τη θαλπωρή της χαμένης μητρικής αγκαλιάς στη φροντίδα του ειδικευμένου προσωπικού της περιβαλλοντικής οργάνωσης και όπως όλα δείχνουν, προσαρμόστηκε στο νέο του περιβάλλον στην Αγραπιδιά Φλώρινας με μεγάλη ευκολία.

Είναι

καλά

Η Ζωή δείχνει να είναι πολύ καλά, τρώει πλέον κανονικά και έχει επανακτήσει τις δυνάμεις και το βάρος που έχασε όταν περιπλανιόταν υποσιτισμένη αναζητώντας τη μητέρα της. Μάλιστα αποδεικνύεται, σύμφωνα με τους φροντιστές που την παρακολουθούν στενά, εξαιρετικά δραστήρια και ανεξάρτητη - χαρακτηριστικά που θα διευκολύνουν στο μέλλον τη μετάβασή της στο φυσικό της περιβάλλον.

Η ομάδα του Αρκτούρου, ακολουθώντας το ίδιο πρωτόκολλο που εφαρμόστηκε με επιτυχία στην περίπτωση των αρκούδων Τζον και Νικήτα, έχει αναθέσει αποκλειστικά την καθημερινή φροντίδα της Ζωής στους φροντιστές Μελίνα Αυγερινού και Κώστα Στεφανίδη, ενώ έχει απαγορευτεί η προσέγγισή της από οποιοδήποτε άλλο μέλος του προσωπικού της οργάνωσης, καθώς και από τηλεοπτικά συνεργεία, φωτογράφους και δημοσιογράφους.

Οπως επισημαίνει ο επιστημονικός συντονιστής του Αρκτούρου, δρ Αλέξανδρος Καραμανλίδης: «Στόχος είναι να εξασφαλιστεί η υγεία της, αλλά και η μικρότερη δυνατή εξοικείωσή της με ανθρώπους, καθώς μέσα στους επόμενους μήνες θα γίνει το επόμενο καθοριστικό βήμα για την τελική επανένταξή της στο φυσικό περιβάλλον».

Η μικρή Ζωή θα απελευθερωθεί σε περιφραγμένο χώρο, έκτασης περίπου 10 στρεμμάτων, όπου θα παρακολουθείται με κάμερες και δεν θα έχει πλέον επαφή με ανθρώπους. Εκεί θα παραμείνει ώς τις αρχές του χειμώνα, όταν θα τοποθετηθεί σε τεχνητή φωλιά στη φύση ώστε να βυθιστεί σε χειμερία νάρκη.

Keywords
Τυχαία Θέματα