Υποσχέθηκε δουλειά σε 102 απελπισμένους ανέργους και τους απέσπασε πάνω από 62.000 €

ΡΕΠΟΡΤΑΖΥποσχέθηκε δουλειά σε 102 απελπισμένους ανέργους και τους απέσπασε πάνω από 62.000 €Πέμπτη, Απρίλιος 24, 2014 - 13:16

Πήγαν για... μαλλί και βγήκαν κουρεμένοι! Ενας 59χρονος Τυνήσιος υποσχόταν δουλειά σε απεγνωσμένους ανέργους στη Θεσσαλονίκη, αλλά ουσιαστικά τούς εξαπατούσε καταφέρνοντας να αποσπάσει από 102 άτομα ποσό που ξεπερνά συνολικά τα 62.000 ευρώ! Τη λειτουργία του παράνομου γραφείου ευρέσεως εργασίας διέκοψαν αστυνομικοί του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών

Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, ενώ για τον δράστη έχει ήδη εκδοθεί Ερυθρά Αγγελία Διεθνών Αναζητήσεων και Σύλληψης από την Ιντερπόλ και η σχετική δικογραφία υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Ως εγκέφαλος της παράνομης εταιρείας ταυτοποιήθηκε ένας 59χρονος υπήκοος Τυνησίας, εις βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία με τις κατηγορίες της απάτης κακουργηματικής μορφής, της πλαστογραφίας κακουργηματικής μορφής και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Ιδρυσε εταιρία

Ο αλλοδαπός δράστης τον Ιούλιο του 2012 χρησιμοποιώντας ψευδή ελληνικά στοιχεία ταυτότητας ίδρυσε νομιμοφανή εταιρεία ευρέσεως εργασίας με υποκαταστήματα στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, με αντικείμενο τη δήθεν παροχή υπηρεσιών χρηματικής διαμεσολάβησης και υπηρεσιών διαφήμισης. Αφού «ψάρευε» τα θύματά του μέσω αγγελιών και αναρτήσεων στο ίντερνετ, στη συνέχεια για να φανεί πειστικός φρόντιζε να συνάψει με τους ανυποψίαστους ενδιαφερομένους ένα υποτιθέμενο συμβόλαιο - σύμβαση εργασίας. Αμέσως μετά ζητούσε την καταβολή ποσού ύψους 600 ευρώ, με την υπόσχεση ότι η επαγγελματική τους αποκατάσταση θα ήταν άμεση με την απορρόφησή τους σε θέσεις εργασίας σε χώρες του εξωτερικού.

Σημειώνεται ότι τον περασμένο Σεπτέμβριο στη Λιουμπλιάνα της Σλοβενίας ο Τυνήσιος ίδρυσε μια εταιρεία χρησιμοποιώντας και πάλι πλαστό ελληνικό δελτίο ταυτότητας, καθώς και μια εταιρεία ευρέσεως εργασίας στην Κύπρο, που λειτουργούσε χωρίς την απαιτούμενη άδεια.

Keywords
Τυχαία Θέματα