Βενζίνη, αγάπη μου

ΡΕΠΟΡΤΑΖNISSAN X-TRAIL 1.6 (163 HP)Βενζίνη, αγάπη μουΤρίτη, Αύγουστος 25, 2015 - 18:38

Η επιτυχία του SUV της Nissan στην ελληνική και την παγκόσμια αγορά οφείλεται σε πολλούς παράγοντες. Στον σχεδιασμό, στην ποιότητα, στην αξιοπιστία, στις ικανότητες αλλά και στην οικονομία που προσφέρει το νέο μοντέλο, ειδικά με τον πετρελαιοκινητήρα των 1,6 λίτρων που φορά το μοντέλο (κυρίως στην Ελλάδα).

ΑΠΟ ΤΟΝ
ΧΡΗΣΤΟ

ΔΑΣΚΑΛΟΠΟΥΛΟ

Αγαπάμε το diesel, αλλά δεν μπορούμε να ξεχάσουμε τις κάπως διαφορετικές συγκινήσεις που μπορεί να προσφέρει ένας βενζινοκινητήρας, ναι, ακόμα και σε ένα SUV. Πόσο μάλλον όταν αυτός είναι και υπετροφοδοτούμενος, και μικρός σε κυβικά, και οικονομικός σε κατανάλωση!

Ολα τα παραπάνω θα γίνουν πραγματικότητα σε λίγο καιρό. Το X-Trail θα παρουσιαστεί και στη χώρα μας με τον βενζινοκινητήρα των 1,6 λίτρων και των 163 ίππων με την κωδική ονομασία DIG-T 163. Το μοτέρ είναι εντυπωσιακά συμπαγές και δυνατό, και -ακόμα σημαντικότερο- πληροί τις τελευταίες προδιαγραφές EURO6. Ο νέος τετρακύλινδρος βενζινοκινητήρας συνδυάζει συναρπαστικές επιδόσεις με χαμηλές εκπομπές CO2 και εξαιρετική οικονομία καυσίμου. Ρυθμισμένος ειδικά για το X-Trail, ο DIG-T 163 παντρεύει την προηγμένη τεχνολογία στα συστήματα υπερσυμπίεσης με μια σειρά από πρόσθετες λειτουργίες που έχουν σχεδιαστεί προκειμένου να μεγιστοποιήσουν την απόδοση και την οικονομία.

Το συγκεκριμένο 4κύλινδρο σύνολο αποδίδει 163 ίππους στις 5.600 στροφές αλλά και 240 Nm ροπής μεταξύ 2.000 και 4.000 σ.α.λ. Αυτά τα εντυπωσιακά μεγέθη αναδεικνύουν την πετυχημένη φιλοσοφία της Nissan στο downsizing και αποδεικνύουν ότι δεν απαιτούνται μεγάλου κυβισμού κινητήρες για την επίτευξη ισχυρής επιτάχυνσης και ευελιξίας.

Οπως ακριβώς και με τους υπόλοιπους κινητήρες της νέας γενιάς X-Trail, ο καινούργιος DIG-T 163 είναι εξοπλισμένος με σύστημα Start / Stop για οικονομία, ενώ συμβαδίζει με την ούτως ή άλλως κορυφαία ποιότητα κύλισης του μοντέλου. Με επιτάχυνση από τα 0 στα 100 χ.α.ω. σε μόλις 9,7 δευτερόλεπτα, αποδεικνύει ότι δεν ζορίζεται για να κινήσει το μεγάλο αμάξωμα, ενώ με τελική ταχύτητα 200 χ.α.ω. φαίνεται ότι είναι και ταξιδιάρικος! Τα καλά για τον νέο κινητήρα αλλά και τους λάτρεις των SUV συνεχίζονται. Ο κινητήρας DIG-T 163, εν προκειμένω φορεμένος στο X-Trail προσφέρει στο μοντέλο μεικτό κύκλο κατανάλωσης καυσίμου μόλις 6,2 λίτρα για κάθε 100 χλμ., ενώ οι εκπομπές CO2 ξεκινούν από τα 145 g/km.

Ο νέος κινητήρας DIG-T 163 θα είναι διαθέσιμος από το φθινόπωρο, με κίνηση στους εμπρός τροχούς και με χειροκίνητο κιβώτιο έξι ταχυτήτων.

Δείτε τις φωτογραφίες:

Keywords
Τυχαία Θέματα