«Τραμπούκοι» και «καραγκιόζηδες»!

ΠΟΛΙΤΙΚΗΟσα παίρνει ο άνεμος «Τραμπούκοι» και «καραγκιόζηδες»! Παρασκευή, Μάιος 20, 2016 - 18:00

ΑΠΟ ΤΗ ΒΙΒΙΑΝ ΜΠΕΝΕΚΟΥ

«Τραμπούκε, κάτσε κάτω» φώναζε ο Μπαλαούρας στον Κασιδιάρη και το αντίστροφο. Μανία τον έχει τον αντιπρόεδρο Γεράσιμο Μπαλαούρα (φωτό) κάθε φορά που είναι στην έδρα της Βουλής το κόμμα της Χρυσής Αυγής. Συνέχεια τσακώνεται

μαζί του! Πριν από λίγες μέρες ο βουλευτής Γιάννης Λαγός «τα έσπασε» στο Κοινοβούλιο. Το ίδιο έκανε χθες και ο Ηλίας Κασιδιάρης, που ζητούσε να τοποθετηθούν οι εισηγητές με τη σειρά κομμάτων στην Επιτροπή για την εφαρμογή της συμφωνίας δημοσιονομικών στόχων. Το τι ακούστηκε δεν λέγεται! «Βλάκας» ο ένας, «Καραγκιόζης ο άλλος! Μετά ήρθε η σειρά του Γιάννη Τραγάκη και του Κώστα Τζαβάρα της Ν.Δ., που διαμαρτυρήθηκαν έντονα γιατί η συζήτηση για το πολυνομοσχέδιο δεν μεταδιδόταν από το κανάλι της Βουλής. Τότε ήταν που έγιναν «μύλος» η επιτροπή και τα νεύρα του Μπαλαούρα τσίτα!

(!)

«Αυτόματος μηχανισμός δημοσιονομικής προσαρμογής Προϋπολογισμού της Γενικής Κυβέρνησης». Αυτό είναι το βαφτιστικό όνομα του «κόφτη», όπως πολύ ωραία τον ονόμασε η κυβέρνηση. Χθες το μεσημέρι, λοιπόν, με το που ήρθε στην επιτροπή που συζητά το πολυνομοσχέδιο ο «κόφτης», δεν υπήρχε άλλο θέμα συζήτησης μεταξύ των βουλευτών από τις συνέπειες του νέου μέτρου μελλοντικά. Μου θυμίζει έναν ιδιοκτήτη μπαρ στη Ναύπακτο, που ενοχλούσε τη γειτονιά με τη μουσική του, κι όταν τον επέπλητταν για αυτό συνήθιζε να λέει: «Ο ήχος φταίει, ρε παιδιά, όχι εγώ!» Ετσι θα λέει τώρα και η κυβέρνηση. «Ο κόφτης φταίει» λέει με χιούμορ στη στήλη μας ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Κωνσταντόπουλος. Μαζί του συμφώνησε και ο συνάδελφός του από τη Β´ Θεσσαλονίκης Γιώργος Αρβανιτίδης, που βρέθηκαν με φίλους τους στη Βουλή.

Βροχή το χαρτομάνι

Μια βιομηχανία χαρτιού χρειάστηκε χθες η Βουλή για να τυπώσει σε χιλιάδες αντίτυπα για τους βουλευτές και τους παρατρεχάμενους τις 7.500 σελίδες του νομοσχεδίου, από τις οποίες μάλιστα έλειπαν τα παραρτήματα. Το χαρτομάνι βροχή, το ίδιο και οι διαμαρτυρίες των βουλευτών για το πώς θα διαβαστούν στον λίγο χρόνο που έχουν μέχρι την ψήφιση οι λεπτομέρειες του «Μπεν Χουρ» νομοσχεδίου. Στους βουλευτές, φυσικά, δόθηκαν οι 700 σελίδες. Ο Κασιδιάρης, όμως, ζήτησε το πλήρες κείμενο για να μπορέσει να εξετάσει μετά τους υπουργούς για το τι θυμούνται από τα χιλιάδες άρθρα της συμφωνίας για τα δημοσιονομικά.

«Μιλάει» η υπογραφή

«Ζωγραφίζει» στα νομοσχέδια ο Τσακαλώτος! Παλιά με το «Π» και τώρα με το «Κ»! Η υπογραφή του υπουργού Οικονομίας Ευκλείδη Τσακαλώτου στο Μνημόνιο και η υπογραφή του στον «κόφτη»! Περιγράφει εύγλωττα ποιος βάζει τα μέτρα και πού θα μπουν!

Keywords
Τυχαία Θέματα