«Ψαρεύουν» νύφες σε sites γνωριμιών

ΚΟΣΜΟΣ«Ψαρεύουν» νύφες σε sites γνωριμιώνΠαρασκευή, Μάιος 20, 2016 - 16:10

Την απελπισία των μοναχικών γυναικών προσπαθούν να εκμεταλλευτούν οι τζιχαντιστές, οι οποίοι πλέον έχουν βάλει στο στόχαστρο τα σάιτ γνωριμιών για να «ψαρέψουν» νύφες για τους μαχητές τους που επιχειρούν σε Συρία και Ιράκ.

Πηγή των Μυστικών Υπηρεσιών της Ιορδανίας δηλώνει στο Buzzfeed News ότι τα μέλη του Ισλαμικού Κράτους δρουν σε σάιτ γνωριμιών που δεν είναι από τα πολύ γνωστά. Δραστηριοποιούνται συνήθως

σε σάιτ όπου διαπιστωμένα μπαίνουν πολλές μουσουλμάνες, για να αυξήσουν τις πιθανότητες να τις δελεάσουν.

«Στο τέλος της προηγούμενης χρονιάς μάς πλησίασε μια οικογένεια που ζει κοντά στη Ζάρκα, που πίστευε ότι η κόρη τους μιλούσε διαδικτυακά με επικίνδυνους ανθρώπους. Τους είπα: “Κλείστε τους λογαριασμούς της στα σάιτ κοινωνικής δικτύωσης”, αλλά είπαν «Οχι, μιλάμε για το σάιτ γνωριμιών στο οποίο μπαίνει”» αναφέρει χαρακτηριστικά η πηγή. Ο άνδρας που επικοινωνούσε με το νεαρό κορίτσι εκτιμάται ότι ζει στην πρωτεύουσα των τζιχαντιστών, τη Ράκκα.

«Της είπε για το μεγάλο σπίτι το οποίο θα αποκτούσε, αν πήγαινε να τον βρει, και για τους υπηρέτες. Της έστειλε ακόμα και φωτογραφίες από ωραία κοσμήματα που θα της αγόραζε για τη νύχτα του γάμου τους» αποκαλύπτει η πηγή των μυστικών υπηρεσιών.

«Στρατολόγηση»

Ευτυχώς, στην περίπτωση αυτή το κορίτσι δεν πείστηκε, αλλά το περιστατικό δείχνει ότι το ISIS έχει απλώσει τα πλοκάμια του πέρα από τα σάιτ κοινωνικής δικτύωσης και σε πιο «εξειδικευμένο κοινό», προφανώς γιατί διαπιστώνει ότι η καμπάνια προσέλκυσης γυναικών από τη Δύση δεν αποδίδει.

Οπως αναφέρει στο σχετικό ρεπορτάζ της η βρετανική εφημερίδα «The Sun», στο παρελθόν αρκετές Βρετανίδες έπεσαν στην παγίδα της «στρατολόγησης» μέσω σάιτ γνωριμιών.

Μεταξύ αυτών και η Γιούσρα Χουσεΐν, που το 'σκασε από το σπίτι της και πήγε στη Συρία, όπου έγινε νύφη της τζιχάντ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η σεξουαλική τζιχάντ είναι εξίσου σημαντική για το ISIS με την πολεμική διάστασή του, αφού βιάζοντας τις «νύφες» του δείχνει ότι μπορεί να δημιουργήσει, αφήνοντάς τες εγκύους, έναν μελλοντικό στρατό τζιχαντιστών.

Keywords
Τυχαία Θέματα