Το τιμόνι του Σεν Λοράν στα χέρια του Αντονι Βακαρέλο

15:30 6/4/2016 - Πηγή: Espresso
ΚΟΣΜΟΣΤο τιμόνι του Σεν Λοράν στα χέρια του Αντονι ΒακαρέλοΤετάρτη, Απρίλιος 6, 2016 - 15:29

Το παιχνίδι με τις μουσικές καρέκλες συνεχίζεται στον χώρο της μόδας. Στο τελευταίο pause της μουσικής στην καρέκλα του καλλιτεχνικού διευθυντή του οίκου Saint Laurent βρέθηκε ο Αντονι Βακαρέλο.

ΑΠΟ ΤΗΝ
ΠΕΤΡΙΝΑ ΚΑΛΑΜΒΟΚΙΔΗ

Ο 36χρονος Ιταλοβέλγος σχεδιαστής διαδέχτηκε τον Χέντι Σλίμαν, η αποχώρησή του οποίου από τον οίκο, ύστερα από τέσσερα χρόνια επιτυχημένης παρουσίας, φημολογούνταν από τις αρχές Μαρτίου.

Ο Αντονι Βακαρέλο

είναι πλέον και επισήμως ο νέος καλλιτεχνικός διευθυντής του οίκου μόδας Σεν Λοράν. Η επίσημη επιβεβαίωση από τον όμιλο Kering, στον οποίο ανήκει ο ιστορικός οίκος, ήρθε λίγες ώρες αφότου η Ντονατέλα Βερσάτσε ανακοίνωνε τη λήξη της συνεργασίας του Βακαρέλο με το εμπορικό σήμα Versus Versace. «Αν και θλίβομαι που τον βλέπω να αποχωρεί από την οικογένεια Versace, εύχομαι στον Αντονι Βακαρέλο τεράστια επιτυχία στο επόμενο βήμα του» ανέφερε σε ανακοίνωσή της. Ο Βακαρέλο είχε ιδρύσει το δικό του brand το 2009, ωστόσο θα αναστείλει την κυκλοφορία νέων κολεξιόν για να αφοσιωθεί πλήρως στον Saint Laurent, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του brand.

Εκεί θα είναι υπεύθυνος για τη γυναικεία και την αντρική σειρά, καθώς επίσης και για την κολεξιόν υψηλής ραπτικής που είχε αναβιώσει ο Σλίμαν.

«Αυτό που έχει επιτευχθεί τα τέσσερα τελευταία χρόνια στον Σεν Λοράν είναι ένα μοναδικό κεφάλαιο για την ιστορία του οίκου» δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Kering Φρανσουά Ανρί Πινό. «Εκφράζω την ευγνωμοσύνη μου στον Χέντι Σλίμαν και σε όλη τη δημιουργική ομάδα που βοήθησε για τη μεγάλη επιτυχία που έχει επιτευχθεί, δίνοντας νέα πνοή σε αυτόν τον ιστορικό οίκο μόδας» πρόσθεσε.

Η πρώτη δουλειά του Αντονι Βακαρέλο με τον οίκο πολυτελείας Σεν Λοράν θα είναι η παρουσίαση την συλλογής ρούχων για την άνοιξη - καλοκαίρι του 2017, τον προσεχή Οκτώβριο.

Στα σκαριά εξαγορά (;) του Balmain από Valentino

Την ίδια στιγμή, εξαγορά μεγατόνων συζητιέται πίσω από τις κλειστές πόρτες του οίκου Valentino.

Το ιταλικό brand λέγεται ότι έχει βάλει στο στόχαστρό του τον οίκο Balmain, στον οποίο πρόσφερε, σύμφωνα με δημοσίευμα της γαλλικής εφημερίδας «Les Echos», το ποσό των 500.000.000 ευρώ για την απόκτηση του εμπορικού του σήματος.

Ο Valentino, έχει έτοιμο το σχέδιο εξαγοράς της γνωστής εταιρίας, η οποία πλέον εκπροσωπείται από τους κληρονόμους της ιδρυτικής οικογένειας και, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, θα πρέπει μέχρι αύριο να αποφασίσουν αν θα κάνουν αποδεκτή ή όχι την πρόταση. Σύμφωνα με το δημοσίευμα πάντως, η γαλλική τράπεζα επενδύσεων Bucephale Finance έχει πάρει εντολή από την οικογένεια που διαχειρίζεται τον οίκο να προχωρήσει στην πώλησή του, σε τιμή από 300.000.000 έως 400.000.000 ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα