Εμπόριο όπλων (ακόμη και με ποινικούς!) από ειδικούς φρουρούς

14:45 6/4/2016 - Πηγή: Espresso
ΡΕΠΟΡΤΑΖΕμπόριο όπλων (ακόμη και με ποινικούς!) από ειδικούς φρουρούςΤετάρτη, Απρίλιος 6, 2016 - 14:43

Πλήθος όπλα που «έμπαιναν» παράνομα στην Ελλάδα από το εξωτερικό διακινούσαν μέσω Κρήτης ακόμα και σε ποινικούς τέσσερις ειδικοί φρουροί, οι οποίοι εντοπίστηκαν από τους Αδιάφθορους της ΕΛ.ΑΣ. και εξετάζονται για τις διασυνδέσεις τους με βαριά ονόματα του υποκόσμου.
Οι αστυνομικοί της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων είχαν εδώ και αρκετό καιρό πληροφορίες

ότι δύο ειδικοί φρουροί που υπηρετούν στην Κρήτη ενέχονται σε κύκλωμα εισαγωγής και πώλησης πιστολιών και περίστροφων, με αποτέλεσμα να αρχίσουν έρευνες και παρακολουθήσεις τηλεφωνικών συνδιαλέξεων.

Από αυτές πρόεκυψε η εμπλοκή δύο 28χρονων που υπηρετούν στην ομάδα ΔΙΑΣ στην Αττική, ενός 27χρονου που υπηρετεί στα Χανιά, ενός 30χρονου, μέλους επίλεκτης μονάδας του Ρεθύμνου, και του 31χρονου αδελφού του, που έκαναν διαδικτυακές παραγγελίες όπλων από το εξωτερικό και τα παραλάμβαναν ταχυδρομικά στην Κρήτη, απ' όπου τα μετέφεραν με το πλοίο στην Αθήνα και τα παρέδιδαν στους συναδέλφους τους της ΔΙΑΣ, για να τα αποθηκεύσουν, ώσπου να βρεθούν αγοραστές.

Παρακολούθηση

Τις τελευταίες ημέρες, κλιμάκιο της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων πήγε στην Κρήτη και παρακολούθησε τους δύο υπόπτους, οι οποίοι ταξίδεψαν χθες για Αθήνα με το πλοίο, έχοντας μαζί τους έναν μεγάλο σάκο. Μόλις αποβιβάστηκαν στον Πειραιά, συνελήφθησαν από τους Αδιάφθορους, που έκαναν έρευνα επιτόπου και κατέσχεσαν δύο πιστόλια με σφαίρες στους γεμιστήρες, τα οποία θα παρέδιδαν σε συνάδελφό τους της ομάδας ΔΙΑΣ.

Στο σπίτι του ενός ειδικού φρουρού στην Κρήτη κατασχέθηκαν δύο μη καταχωρισμένα πιστόλια των 22 mm και άλλα δύο των 9 mm, ένα μονόκαννο πολεμικό τυφέκιο, μια δίκαννη κυνηγετική καραμπίνα, δυναμίτης με φιτίλι, τρεις κάλυκες σε μορφή οβίδας, τέσσερις βυθομετρητές, 13 βεγγαλικά ναυτικού τύπου, 607 φυσίγγια διάφορων διαμετρημάτων, ένα μαχαίρι, φυσίγγια κυνηγετικού όπλου και ενα κινητό. Στην κατοχή του δεύτερου ειδικού φρουρού βρέθηκαν ακόμα και αναβολικά, ενώ όλοι οι εμπλεκόμενοι τέθηκαν σε διαθεσιμότητα από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. και σε βάρος τους διατάχθηκε Ενορκη Διοικητική Εξέταση.

ΘΕΟΔΟΣΗΣ Π. ΠΑΝΟΥ

Keywords
Τυχαία Θέματα