Το Σούλι ερημώνει!

ΡΕΠΟΡΤΑΖΤο Σούλι ερημώνει!Τρίτη, Μάρτιος 14, 2017 - 18:36

Η ιστορία ενός από τους πιο ηρωικούς τόπους στην Ελλάδα έχει εγκαταλειφθεί και δεν αναδεικνύεται

Στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας κινδυνεύει να καταλήξει το ηρωικό Σούλι! Ο ιστορικός τόπος, που ενέπνευσε Ευρωπαίους περιηγητές και καλλιτέχνες, όπως ο διάσημος Αγγλος ζωγράφος Εντουαρντ Λίαρ, απειλείται με ερήμωση, καθώς έχει εγκαταλειφθεί στην τύχη του και η ένδοξη Ιστορία του δεν αναδεικνύεται!

Κάτοικοι της περιοχής, που μίλησαν στο Αθηναϊκό

- Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, επισήμαναν την ανάγκη να ξαναγίνει ο τόπος σημείο αναφοράς στον χάρτη του ιστορικού τουρισμού.

«Αναξιοποίητα τα μνημεία»

«Η εικόνα είναι απογοητευτική. Ιστορικά μνημεία μένουν αναξιοποίητα. Ούτε σχολικές εκδρομές δεν οργανώνονται για εκπαιδευτικούς σκοπούς...» τόνισε ο ιερέας Ηλίας Μάκος, καταλήγοντας πως είναι απαραίτητο να υπάρξουν ουσιαστική προώθηση και στρατηγικός σχεδιασμός από τους τοπικούς φορείς. Ωστόσο, υπάρχει και η αντίθετη άποψη, η οποία υποστηρίζει πως ήδη έχουν αρχίσει να γίνονται σημαντικά βήματα για την προβολή της περιοχής:

«Υπάρχουν έτοιμες μελέτες προς ένταξη, που αφορούν τα ιστορικά μονοπάτια και τα πηγάδια, την ανάδειξη της οικίας Μπούση, που ανήκε σε φάρα Σουλιωτών, ενώ σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη, η οποία έχει την κυριότητά τους, γίνεται μια προσπάθεια για την ανάδειξη των Μύλων του Σουλίου» τονίζει ο υπεύθυνος του δήμου για την προβολή Δημήτρης Λόλος. Οπως καταλήγει, ο δήμος έχει προχωρήσει και σε πιο άμεσες ενέργειες, όπως η επίπλωση και δημοπράτηση του ξενώνα του Σουλίου, ο καθαρισμός και η σήμανση του Κάστρου της Κιάφας, ώστε να γίνει επισκέψιμο, κ.ά.

Παράληψη από το RSS:
Keywords
Τυχαία Θέματα