Το φάντασμα της Δαρμουσλή

SHOWBIZΤο φάντασμα της ΔαρμουσλήΔευτέρα, Απρίλιος 14, 2014 - 12:15

Η Μάρα Δαρμουσλή γίνεται «Η γυναίκα με τα μαύρα». Το πρώην top model, που πλέον ασχολείται με την υποκριτική και με τη σκηνοθεσία, θα πρωταγωνιστήσει στο θεατρικό έργο θρίλερ που βασίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα της Susan Hill. Η Μάρα γίνεται η αιθερική μορφή που τρομάζει τον πρωταγωνιστή, αφού στην ουσία υποδύεται το φάντασμα.


«Το

πρόσωπο που υποδύομαι υπήρξε κάποτε άνθρωπος, γυναίκα, μητέρα. Εμεινε όμως με μια εκκρεμότητα. Αυτήν την εκκρεμότητα δεν μπόρεσε ποτέ να την καλύψει, να χαρεί τη μητρότητά της. Στερήθηκε το παιδί της υπακούοντας σε κοινωνικά και κατά συνέπεια οικογενειακά “πρέπει”. Αποκληρώνεται από την οικογένειά της, αλλά ύστερα από απουσία έξι ετών και σε απόσταση από το παιδί της αποφασίζει να διεκδικήσει το αναφαίρετο δικαίωμα της. Δυστυχώς μια καταστροφή διαλύει το όνειρό της να ξεφύγουν από αυτόν τον κόσμο οι δυο τους μαζί, για μια ελεύθερη ζωή» λέει η Μάρα Δαρμουσλή στην «Espresso» περιγράφοντας την τραγική ηρωίδα της Hill.


Η μελαχρινή ηθοποιός εκφράζει και τη δυσκολία στην ενσάρκωση ενός φαντάσματος. «Ως Μάρα με κάνει να σκέφτομαι τι σημαίνει μητρότητα και ότι τίποτα δεν είναι δεδομένο. Ο χρόνος κυλάει το ίδιο αδιάκριτα για όλους και πρέπει να ζούμε την κάθε στιγμή και να διεκδικούμε. Είναι αυτό το “δεν πρόλαβα” της Τζένετ που συναντιέται με το “τι μπορώ να κάνω” της Μάρας».


Το μυστικό της επιτυχίας, όπως μας λέει η ίδια, είναι το δυνατό και ενωμένο team. «Είναι εξαιρετική η ομάδα, που ονομάζεται Από εδώ και πέρα. Αυτή είναι η δεύτερη σκηνοθετική δουλειά του Τάσου Δαρδαγάνη και εξαιτίας της θετικής ενέργειας έχουμε τη συνδρομή εξαίρετων συντελεστών».


Οσον αφορά την πλοκή του έργου, που κάνει πρεμιέρα στις 25 Απριλίου στο θέατρο Αλκμήνη, ένας συμβολαιογράφος από το Λονδίνο, ο Αρθουρ Κιπς (Ορέστης Εσπερινός), προσλαμβάνει έναν επιτυχημένο ηθοποιό (Μιχάλης Σαββίδης) για να τον βοηθήσει ώστε διηγηθεί την ιστορία του σε κλειστό κύκλο συγγενών και φίλων. Μία τραυματική και αλλόκοτη εμπειρία που τον οδήγησε σε μια ζωή απομόνωσης. Ολα άρχισαν όταν για επαγγελματικούς λόγους χρειάστηκε να επισκεφθεί το Ιλ Μαρς, ένα απόμακρο μέρος της Αγγλίας. Ο ηθοποιός προσπαθεί να βοηθήσει τον Κιπς μέσω του θεάτρου να βγάλει αυτό το φορτίο από πάνω του, αλλά του είναι δύσκολο να πιστέψει ότι αυτά τα γεγονότα όντως συνέβησαν, καθώς δεν πιστεύει στα φαντάσματα.


ΣΑΣΑ ΣΤΑΜΑΤΗ

Keywords
Τυχαία Θέματα