Το ενέσιμο φάρμακο κατά της παχυσαρκίας!

ΡΕΠΟΡΤΑΖΤο ενέσιμο φάρμακο κατά της παχυσαρκίας!Τετάρτη, Ιανουάριος 28, 2015 - 16:26

Υπόσχεται γρήγορη απώλεια κιλών, πρωτοδημιουργήθηκε για να κάνει καλό στην υγεία και κοστίζει μόλις 5 ευρώ. Αυτό το τρίπτυχο των «αρετών» καθιστά πράγματι ιδιαίτερα ενδιαφέρον το νέο φάρμακο κατά της παχυσαρκίας, τη δραστική ουσία λιραγλουτίδη, ένα ενέσιμο φάρμακο κατά του διαβήτη τύπου 2, που πήρε πρόσφατα άδεια από τον αμερικανικό οργανισμό τροφίμων και φαρμάκων προκειμένου να χορηγείται ως θεραπεία κατά της παχυσαρκίας, ενώ

αναμένεται έγκριση και από την αντίστοιχη ευρωπαϊκή υπηρεσία.

Συγκεκριμένα, συνταγογραφείται για ανθρώπους με δείκτη μάζας σώματος που είναι μεγαλύτερος από το 30, ενώ τα όρια του φυσιολογικού δεν πρέπει να ξεπερνούν το 25. Η διαδικασία λήψης του φαρμάκου είναι μάλλον απλή, αρκεί να μη φοβάται κανείς τις ενέσεις. Ο ασθενής πρέπει να κάνει την ένεση στην κοιλιακή χώρα καθημερινά πριν από το πρώτο γεύμα της ημέρας. Η ουσία λιραγλουτίδη λειτουργεί κατά της παχυσαρκίας επιβραδύνοντας την ταχύτητα με την οποία το φαγητό εγκαταλείπει το στομάχι. Με αυτόν τον τρόπο μειώνεται η αίσθηση της πείνας και αυξάνεται η διάρκεια της αίσθησης πληρότητας.

Ερευνα έδειξε ότι πάνω από το 50% των ασθενών που το πήραν έχασε τουλάχιστον 5% του συνολικού βάρους του, ενώ το 30% αυτών που το πήραν κατάφερε να χάσει το 10% του βάρους του. Οπως κάθε άλλο φάρμακο, έτσι και αυτό έχει τις παρενέργειές του. Για παράδειγμα, μπορεί να προκαλέσει αύξηση των παλμών, ενώ υπάρχουν και κάποιες λίγες αναφορές για οξεία παγκρεατίτιδα, καθώς και για πέτρες ή φλεγμονή στη χολή.

Keywords
Τυχαία Θέματα