Το αλκοόλ «έρχεται» τώρα και σε... σκόνη

16:57 2/5/2014 - Πηγή: Espresso
ΚΟΣΜΟΣΤο αλκοόλ «έρχεται» τώρα και σε... σκόνηΠαρασκευή, Μάιος 2, 2014 - 16:50

Μια νέα απειλή για τη δημόσια υγεία, ιδιαίτερα των νέων, φτάνει σε λίγο στην αμερικανική αγορά κι από εκεί σε όλον τον κόσμο. Σε μερικούς μήνες αναμένεται στα ράφια των καταστημάτων τροφίμων να βρίσκονται τα πακέτα αλκοόλ σε σκόνη, τα οποία θα χρειάζονται μόνο λίγο νερό και θα είναι έτοιμα προς κατανάλωση.

Διάσημα κοκτέιλ, όπως Cosmopolitan, Mojito,

Margarita και Lemon Drop, είναι μερικά μόνο από τα «σκονάκια» που θα διατεθούν στην αγορά και δεδομένου ότι προς το παρόν δεν υπάρχει σχετική νομοθεσία, θα μπορούν να πωλούνται ελεύθερα σε ανηλίκους.

Μάλιστα, επειδή η τιμή της «σκόνης» θα είναι μικρότερη εκείνης του έτοιμου ποτού, θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι η κατανάλωση θα είναι μεγάλη. Γι' αυτό ήδη καταναλωτικές οργανώσεις έχουν ξεκινήσει αγώνα και ζητούν την ανάκληση της άδειας κυκλοφορίας του προϊόντος.

Το Palcohol, όπως ονομάζεται το πρώτο αλκοόλ σε σκόνη, παράγεται από την εταιρία Lipsmark, με έδρα την Αριζόνα, και ήδη έχουν ετοιμαστεί επτά διαφορετικές εκδόσεις του. Εμπνευστής του νέου προϊόντος είναι ο Μαρκ Φίλιπς, ο οποίος έπειτα από δεκαετή έρευνα και πειραματισμό πέτυχε να δημιουργήσει το αλκοόλ σε σκόνη. Στην ιστοσελίδα της Lipsmark είχε αρχικά ανεβεί ανακοίνωση που πρότεινε το προϊόν ως λύση στην αύξηση της τιμής του αλκοόλ. Ομως, λίγο μετά το πρώτο πράσινο φως από τις αρμόδιες Αρχές για την κυκλοφορία σκόνης βότκας και ρούμι, όπως και ορισμένων κοκτέιλ, η ανακοίνωση συνιστά η κατανάλωση του Palcohol να γίνεται υπεύθυνα. Η εταιρία προειδοποιεί επίσης ότι το αλκοόλ σε σκόνη δεν πρέπει να εισπνέεται από τη μύτη.

Κάτια Γιαπαλάκη

Keywords
Τυχαία Θέματα