Μοίρασαν φρούτα και ψάρια

16:14 2/5/2014 - Πηγή: Espresso
ΡΕΠΟΡΤΑΖΜοίρασαν φρούτα και ψάριαΠαρασκευή, Μάιος 2, 2014 - 16:09

Δωρεάν τρόφιμα στους οδηγούς των αυτοκινήτων που πέρασαν από τα διόδια των Αφιδνών μοίρασαν από νωρίς το πρωί χθες οι παραγωγοί και οι επαγγελματίες των λαϊκών αγορών. Οι παραγωγοί πρόσφεραν στα διερχόμενα αυτοκίνητα τσάντες με φρούτα και λαχανικά, ενώ ενημέρωναν τους επιβάτες για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος τους και την αντίθεσή τους στην απόδοση των θέσεων στις λαϊκές αγορές με κλήρωση.
Ανάλογη πρωτοβουλία υπήρξε και στη Θεσσαλονίκη,

όπου περισσότεροι από 150 παραγωγοί από την κεντρική και τη δυτική Μακεδονία, τη Θράκη και τη Θεσσαλία μοίρασαν στα διόδια Μαλγάρων και στην πλατεία της Καμάρας δωρεάν λαχανικά, φρούτα και ψάρια. Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε με ψιλόβροχο για να πάρει μια σακούλα με τρόφιμα.
Ομως και οι παραγωγοί λαϊκών αγορών συνέχισαν την Τετάρτη τις κινητοποιήσεις τους, με τη δωρεάν διανομή των προϊόντων τους σε επτά λαϊκές αγορές της Αττικής, σε Νίκαια, Περιστέρι, Ανω Νέα Σμύρνη, Μενίδι, Δραπετσώνα, Ελευσίνα και Κολωνό. Πλήθος συνταξιούχοι, άνθρωποι του μεροκάματου και άστεγοι περίμεναν σε ουρές χιλιομέτρων για μία σακούλα με λαχανικά ή φρούτα.
Στον Κολωνό μάλιστα ζητήθηκε η συνδρομή ασθενοφόρου αλλά και της Αστυνομίας, καθώς ήταν τέτοια η κοσμοσυρροή ώστε υπήρξαν λιποθυμίες, ενώ ο πάγκος που έστησαν οι παραγωγοί έπεσε από την πίεση του κόσμου! Συνωστισμός επικράτησε και στον Αγιο Αντώνιο Περιστερίου, όπου πάνω από 100 πάγκοι με 70 τόνους προϊόντων άδειασαν μέσα σε δύο ώρες.

Keywords
Τυχαία Θέματα