Το «Charlie Hebdo» των... επιζώντων!

ΚΟΣΜΟΣΤο «Charlie Hebdo» των... επιζώντων!Τετάρτη, Ιανουάριος 14, 2015 - 17:15

Με καρικατούρα του δακρυσμένου Μωάμεθ να κρατά την επιγραφή «Je Suis Charlie» βρίσκεται σήμερα στα περίπτερα της Γαλλίας και ακόμη 24 χωρών το νέο τεύχος του σατιρικού περιοδικού «Charlie Hebdo», διά χειρός των σκιτσογράφων και δημοσιογράφων του που κατάφεραν να γλιτώσουν από το μακελειό. Ακριβώς πάνω από το κεφάλι του προφήτη, που είναι σχεδιασμένος από τον γελοιογράφο

Luz, υπάρχει το μήνυμα «Ολα έχουν συγχωρεθεί».


Το τεύχος 1.178 θα είναι το πρώτο στην ιστορία του περιοδικού που θα κυκλοφορήσει σε 3.000.000 αντίτυπα, καθώς κατά κανόνα βγαίνει σε 60.000 αντίτυπα. Στο εσωτερικό του υπάρχουν 16 σελίδες στη μνήμη όσων έπεσαν νεκροί στα γραφεία του περιοδικού, στις οποίες κυριαρχούν η σάτιρα και τα κοροϊδευτικά σχόλια για τους τζιχαντιστές. Στην τελευταία σελίδα δε, ο Luz, σε ένα άλλο σκίτσο του, δείχνει τους τρομοκράτες να φτάνουν στον παράδεισο και να ρωτούν «Πού είναι οι 70 παρθένες;», παίρνοντας την απάντηση «Με την ομάδα του "Charlie", άχρηστε!». Σε ένα άλλο δισέλιδο φιγουράρει ένα μεγάλο σκίτσο του Cabu που έπεσε νεκρός από τα πυρά των αδερφών Κουασί, ο οποίος κοροϊδεύει τους τζιχαντιστές συγκρίνοντας το ταξίδι τους στη Συρία με τις ανταλλαγές που κάνουν οι φοιτητές στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus.


Την ίδια ώρα, σε εξέλιξη βρίσκεται η προσπάθεια για την εξάρθρωση του τρομοκρατικού δικτύου στο οποίο ανήκαν οι δράστες του αιματοκυλίσματος της Γαλλίας. Γάλλος υπήκοος, ο οποίος συνελήφθη την 1η Ιανουαρίου από τις βουλγαρικές αστυνομικές Αρχές στα σύνορα με την Τουρκία, φέρεται ότι είχε διασυνδέσεις με τους δράστες της επίθεσης. Αρχικά, ο Φριτζ Ζολί Ζοακίν συνελήφθη βάσει ευρωπαϊκού εντάλματος που εκδόθηκε από δικαστήριο της Γαλλίας μετά την καταγγελία της συζύγου του ότι είχε απαγάγει τον τριών ετών γιο τους. Στις 12 Ιανουαρίου, Βούλγαροι εισαγγελείς έλαβαν δεύτερο ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης του Γάλλου υπηκόου, το οποίο εκδόθηκε από δικαστήριο στο Παρίσι και αφορά κατηγορίες για τρομοκρατία.

Κατερίνα Νικολοπούλου

Keywords
Τυχαία Θέματα