H Oλγα Tρέμη «πήρε κεφάλι»

ΡΕΠΟΡΤΑΖH Oλγα Tρέμη «πήρε κεφάλι»Τετάρτη, Ιανουάριος 14, 2015 - 16:45

Η Ολγα Τρέμη επέστρεψε χαρίζοντας ικανοποιητικά ποσοστά τηλεθέασης με το καλησπέρα σας στο δελτίο ειδήσεων του Μega (εδώ και καιρό ισορροπούσε μεταξύ δεύτερης και τρίτης θέσης στην τηλεθέαση). Μετά τη δυναμική εμφάνιση της «σιδηράς κυρίας» των ειδήσεων -συνέπεσε με την αγωνιώδη «στροφή»

του καναλιού υπέρ του φαβορί για τις επερχόμενες εκλογές ΣΥΡΙΖΑ-, μένει να δούμε αν τα νούμερα της πρεμιέρας θα παραμείνουν τις επόμενες μέρες ή αν η περιέργεια (σε συνδυασμό με το δακρύβρεχτο αντίο της Τρέμη) ήταν οι παράγοντες που προσέλκυσαν το ενδιαφέρον του κοινού.


Πάντως προχθές στην επανεμφάνισή της ως ανκοργούμαν, η δημοσιογράφος και οι συνεργάτες της κατάφεραν να πιάσουν... κορυφή στους πίνακες με τα ποσοστά θεαματικότητας, αφού οι τηλεθεατές έδωσαν στις ειδήσεις του καναλιού της Μεσογείων 22,8% στο γενικό σύνολο και 17,2% στα νεανικά κοινά, την ώρα που το... αντίπαλον δέος, ο ΑΝΤ1, με παρουσιάστρια τη Μαρία Χούκλη σημείωσε αντίστοιχα 17,5% και 14,9%.


Φαίνεται ότι η απόφαση των μετόχων για επιστροφή της Τρέμη στην παρουσίαση του δελτίου, το οποίο δεν κατάφερε να «εκτινάξει» η Μαρία Σαράφογλου, έπιασε τόπο, παρά το γεγονός ότι τις προηγούμενες μέρες και λίγο προτού ανακοινωθεί επίσημα, η είδηση προκάλεσε «εσωτερικούς» κραδασμούς. Ο Νίκος Στραβελάκης, που σύμφωνα με πληροφορίες απείλησε με παραίτηση, όταν ενημερώθηκε για τις εξελίξεις στον ενημερωτικό τομέα, παρέμεινε -επισήμως- στη θέση του διευθυντή Ειδήσεων και Ενημέρωσης, που «χήρεψε» μετά την απομάκρυνση του Χρήστου Παναγιωτόπουλου, ενώ η Ολγα Τρέμη ανέλαβε τα ηνία του κεντρικού δελτίου του καναλιού. Βέβαια, η μικρής έκτασης φασαρία που κατά πληροφορίες προκλήθηκε ήταν άνευ σημασίας, αφού εκείνο που οι μέτοχοι ήθελαν ήταν να δουν την έμπειρη δημοσιογράφο ξανά στις επάλξεις της ενημέρωσης, αν και «έπαιζε» έντονα και το σενάριο της ανάληψης καίριας διοικητικής θέσης από τη «σιδηρά κυρία» του τομέα ειδήσεων του Mega.

Επιστροφή

Αυτό που μάλλον έχει μεγαλύτερη σημασία τώρα για τη διοίκηση είναι πώς το νέο «σχήμα» με Τρέμη στο... τιμόνι και σχολιαστές τους Νίκο Ευαγγελάτο (επέστρεψε ύστερα από απουσία οκτώ μηνών από την τηλεόραση) και Γιάννη Πρετεντέρη λειτούργησε, ενώ και οι επόμενες μέρες θα δείξουν ακόμη πιο καθαρά τις προθέσεις του τηλεοπτικού κοινού.
Να πούμε ότι σύμφωνα με ανακοίνωση του Mega, Τρέμη και Ευαγγελάτος θα παρουσιάσουν μαζί μία από τις προεκλογικές εκπομπές του καναλιού, συγκεκριμένα την «Ωρα της κάλπης» την Πέμπτη 22 Ιανουαρίου, ενώ την ημέρα των εκλογών, έχοντας στη σύνθεση και τον Γιάννη Πρετεντέρη, θα αναλάβουν στις 18.30 τον μαραθώνιο ενημέρωσης. Οι τρεις δημοσιογράφοι μαζί με κορυφαίες προσωπικότητες από τον χώρο της πολιτικής και της δημόσιας ζωής θα συζητήσουν την κρισιμότητα των εκλογών αλλά και την επόμενη μέρα.

Ελισσάβετ Κυρίτση

Keywords
Τυχαία Θέματα