ΤΙ... ΠΗΡΕ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΑΡΙΝΑΚΗ

11:24 7/6/2016 - Πηγή: Espresso
ΡΕΠΟΡΤΑΖ«Παγωμάρα» προκάλεσε η απομαγνητοφωνημένη συνομιλία ΤΙ... ΠΗΡΕ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΑΡΙΝΑΚΗ Τρίτη, Ιούνιος 7, 2016 - 11:23

Γιατί ο «γιατρός» έστειλε 30 βιβλία για τον πρωθυπουργό! Ο διάλογος από τον υπερκοριό της ΕΥΠ, που έβγαλε ο Τριανταφυλλόπουλος

«Παγωμάρα» προκάλεσε η απομαγνητοφωνημένη συνομιλία του εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη με τον συνεκδότη του «Πρώτου Θέματος» Τάσου Καραμήτσου, που αποκάλυψε στο zougla.gr

ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος και εμπλέκει το όνομα του σημερινού πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα σε μια συζήτηση για... βιβλία!

Εντύπωση προκαλεί και η ορολογία «βιβλία», αφού τις ίδιες ακριβώς εκφράσεις συμπτωματικά είχε χρησιμοποιήσει και ο Ανδρέας Βγενόπουλος σε συνέντευξη Τύπου για άλλη υπόθεση, πριν από περίπου έναν μήνα. Ανακοινώνοντας τη μηνυτήρια αναφορά του για δωροληψία δικαστικού λειτουργού, παράνομη άσκηση επιρροής, απόπειρα εκβίασης και παράβαση καθήκοντος, υποστήριξε ότι του ζητήθηκε να τοποθετήσει χαρτονομίσματα μέσα σε βιβλίο και να το παραδώσει, ενώ στη συνέχεια διευκρίνισε ότι του ζητήθηκε «ολόκληρη βιβλιοθήκη».

Οι εμπλεκόμενοι, πάντως, στην υποκλαπείσα από τον υπερκοριό της ΕΥΠ συνομιλία, που έβγαλε στον αέρα ο Μ. Τριανταφυλλόπουλος, με ανακοινώσεις τους διαψεύδουν ότι πίσω από τις συνομιλίες κρύβεται κάτι ύποπτο. Εξάλλου, εκκωφαντική ήταν η σιωπή τόσο από το Μαξίμου όσο και από τη Ν.Δ., που ενώ καταγγέλλει με κάθε αφορμή την κυβέρνηση, επέλεξε αυτή τη φορά να κάνει την... πάπια.

Το προανήγγειλε

Ολα άρχισαν πριν από μερικές ημέρες, όταν ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος προανήγγειλε την αποκάλυψή του στο twitter, γράφοντας: «Ο εκδότης πολύ πρώτης εφημερίδας μεταφέρει το περιεχόμενο συναλλαγής στο σπίτι κορυφαίου επιχειρηματία για λογαριασμού κορυφαίου πολιτικού. Η συνέχεια επί της οθόνης του zougla.gr τη Δευτέρα, που λένε και στον κινηματογράφο».

Επειτα επανήλθε, αναφέροντας ότι πρωταγωνιστές των αποκαλύψεών του είναι «ένας εφοπλιστής βεληνεκούς κι ένας εκδότης μεγάλης εφημερίδας», συμπληρώνοντας ότι οι δυο τους «εμπλέκουν τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα»!
Η συνομιλία, που αποκαλύφθηκε και κατεγράφη από τον περίφημο υπερκοριό της ΕΥΠ (παρακάτω τη δημοσιεύουμε αυτούσια) τον Ιούλιο του 2012, επί Σαμαρά, πριν, δηλαδή, ο Τσίπρας γίνει πρωθυπουργός, είναι μεταξύ του συνεκδότη του «Πρώτου Θέματος» Τάσου Καραμήτσου και του εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη. (Ποιος είναι, άραγε, ο αποκαλούμενος «γιατρός» που στέλνει τα βιβλία;) Η συζήτησή τους περιστρέφεται αρχικά στα 30 βιβλία (όπως τονίζεται), αλλά το πράγμα -όπως λέει ο Καραμήτσος στον Μαρινάκη- θα έχει μια ροή μέσω του φίλου «γιατρού»: 30 βιβλία, 40, 50! Αβυσσος...

Η συνομιλία

Η απομαγνητοφωνημένη συνομιλία, όπως κατεγράφη από τον περίφημο υπερκοριό της ΕΥΠ και δημοσιοποίησε το zougla.gr:

Τάσος Καραμήτσος: Ελα
Βαγγέλης Μαρινάκης: Ελα, τι γίνεται;
Τ.Κ.: Καλά, εσύ;
Β.Μ.: Πώς πάει;
Τ.Κ.: Κοιτάμε εδώ το, πώς το λένε, κοιτάμε τι γίνεται εδώ, πανηγύρια γίνονται. Πανηγύρια γίνονται γενικώς με τον Τσίπρα, με το ένα, με το άλλο κ.τ.λ.
Β.Μ.: Τι έγινε;
Τ.Κ.: Αυτά είναι 30 βιβλία αρχικά από το παιδί αυτό και μετά θα συνεχιστεί! Τριάντα είναι όμως τώρα, θα σου τα στείλω αυτά τα 30 βιβλία, δεν είναι O.K.;
Β.Μ.: 30 βιβλία για τον Τσίπρα;
Τ.Κ.: Μμμ, όχι λέω ο γιατρός ο φίλος μου...
Β.Μ.: Α, ναι, εντάξει, Ο.Κ.
Τ.Κ.: Ξέρεις, αυτό το πράγμα, έχει μια ροή αυτός, 30 βιβλία, 40, 50.
Β.Μ.: Και πες μου τι θέλει...
Τ.Κ.: Εντάξει, θα σας τα πούμε μετά αυτά, αλλά τώρα πού να τα στείλω που τα 'χω;
Β.Μ.: Ας έρθουν επάνω, λοιπόν, εδώ πέρα στο γραφείο.
Τ.Κ.: Στο γραφείο;
Β.Μ.: Στο σπίτι;
Τ.Κ.: Στο σπίτι άμα τα δώσω στη Σούλα δηλαδή, πειράζει;
Β.Μ.: Ναι, ναι, όχι, όχι, δεν πειράζει. Στο σπίτι μου.
Τ.Κ.: Εγώ θα τα πάω στη Σούλα σε μισή ώρα.
Β.Μ.: Ναι, ναι, τι άλλο εσύ;
Τ.Κ.: Ε, τίποτα, εδώ.
Β.Μ.: Το βράδυ πού θα είσαι;
Τ.Κ.: Εδώ θα πάω κοντά, θα είμαι σε ένα επαγγελματικό, σφύρα μου, θα τελειώσω από κει.
Β.Μ.: Εντάξει;
Τ.Κ.: Εντάξει, Ο.Κ. Εγινε.

Ο πόλεμος ανακοινώσεων και τα καρφιά

Μετά την αποκάλυψη από τον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο τηλεφωνικής συνομιλίας μεταξύ του Βαγγέλη Μαρινάκη και του Τάσου Καραμήτσου, στην οποία εμπλέκεται και το όνομα του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, η ΠΑΕ Ολυμπιακός εξέδωσε ανακοίνωση (για λογαριασμό του προέδρου της), στην οποία κάνει λόγο για «παραμύθια για αγρίους», ενώ ο εκδότης του «Πρώτου Θέματος» μίλησε για μια εμπορική συμφωνία που παρουσιάζεται «ως ύποπτη συναλλαγή». Από την πλευρά του ο κ. Τριανταφυλλόπουλος επέμεινε στους ισχυρισμούς του περί «σκοτεινής συναλλαγής» και υπονόησε νέες αποκαλύψεις.

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωσή της η ΠΑΕ Ολυμπιακός σημειώνει την αποσπασματική χρήση υποκλαπεισών τηλεφωνικών συνομιλιών από «κέντρα συμφερόντων», που καταλήγει σε «σκόπιμη παραποίηση του περιεχομένου τους προκειμένου να κατασκευαστούν παραμύθια για αγρίους με πολλή λάσπη και ψέματα» και επέρριψε ευθύνες σε δικαστικούς και εισαγγελικούς λειτουργούς, υποστηρίζοντας ότι το απόσπασμα προέρχεται από ερευνώμενη δικογραφία. Εξήγγειλε επίσης προσφυγή του κ. Μαρινάκη στην ελληνική Δικαιοσύνη, για να «λογοδοτήσουν ακόμη μια φορά ο κ. Αλαφούζος, ο κ. Θωμαΐδης και ο γνωστός κ. Τριανταφυλλόπουλος».

Εδωσε συμβουλή

Ακολούθησε η απάντηση του Τάσου Καραμήτσου, ο οποίος σε ανακοίνωσή του αναφέρει: «Μία φιλική συνομιλία του 2012 για να μπουν βιβλία ως προσφορές σε μια νέα -υπό έκδοση τότε- εφημερίδα παρουσιάζεται με απίστευτη δόση φαντασίας σαν ύποπτη συναλλαγή. Είναι προφανές ότι μόνο στο μυαλό του ρεπόρτερ αυτή η φιλική συμβολή, ενός ειδικού σε θέματα Τύπου για την εμπορική ενίσχυση μιας νέας εφημερίδας, θα μπορούσε να πάρει αυτή την ερμηνεία».

Στους κ. Μαρινάκη και Καραμήτσο απάντησε ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος, δίνοντας τη συμβουλή «στον πρώην συνεκδότη της πάλαι ποτέ ανεξάρτητης εφημερίδας μας να διατηρεί την ψυχραιμία του σε επίπεδα καθωσπρεπισμού τουλάχιστον». «Δεν είναι ευγενές να υποτιμά με τόσο βάναυσο τρόπο τη νοημοσύνη των πολιτών, πολλοί από τους οποίους θα είναι σίγουρα και αναγνώστες του». Κι αυτό, όπως τονίζει, «γιατί με όσα διατείνεται καρφώνει τον συνομιλητή του Βαγγέλη Μαρινάκη, ο οποίος αρκετό καιρό τώρα προσπαθεί να πείσει τους πάντες ότι δεν έχει καμία σχέση με τη συγκεκριμένη εφημερίδα».
Προσθέτει επίσης: «Μία φιλική συνομιλία για προσφορές, όπως υποστηρίζει, δεν γίνεται με γιατρούς και απαιτήσεις που θα συζητηθούν αργότερα - και το κυριότερο: Πώς μπαίνει ο κ. Τσίπρας στη μέση;» Καταλήγει δε με τη φράση «αυτά τα ολίγα προς το παρόν», αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα υπάρξει και συνέχεια στο θέμα.

Διαβάστε επίσης: Ο Τσίπρας μπλεγμένος σε υπόθεση σκοτεινής συναλλαγής

Keywords
Τυχαία Θέματα