Τα πλεονεκτήματα τις κυκλικής προπόνησης

ΡΕΠΟΡΤΑΖfitnessΤα πλεονεκτήματα τις κυκλικής προπόνησηςΠαρασκευή, Δεκέμβριος 18, 2015 - 18:04

Η κυκλική προπόνηση είναι η προπόνηση που εφαρμόζεται κατά κόρον στα γυμναστήρια.

Ο λόγος είναι ότι η πλειονότητα των ασκουμένων έχει στόχο τη γράμμωση και την καλή φυσική κατάσταση. Για να επιτευχθεί λοιπόν αυτός ο στόχος, θα πρέπει κατά την εξάσκηση να ανεβάσουμε καρδιακό σφυγμό. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι τα λιπαρά οξέα οξειδώνονται μόνο στα μιτοχόνδρια και ο καρδιακός μυϊκός ιστός είναι ο ιστός με τη μεγαλύτερη οξειδωτική ικανότητα (20 φορές περισσότερο από οποιονδήποτε σκελετικό μυ).

Οταν

λοιπόν εξασκούμε όλο το σώμα την ίδια ημέρα, δημιουργούμε τις συνθήκες για αιματική ροή παντού και έτσι η καρδιά, για να αντεπεξέλθει σε αυτή τη μεγάλη ζήτηση, πάλλεται γρηγορότερα, με αποτέλεσμα τη μεγιστοποίηση της καύσης των λιπαρών. Με την εφαρμογή δε μεταξύ των σετ και των ασκήσεων μικρού διαλείμματος (έστω και μισό λεπτό) αναγκάζουμε την καρδιά μας να εργαστεί με τη μεγαλύτερη απόδοση, μεγιστοποιώντας τα αποτελέσματα και ελαχιστοποιώντας τον χρόνο.

Ξεκούραστη

Η σειρά που επιλέγουμε να γυμνάσουμε τις μυϊκές ομάδες είναι από τη μεγαλύτερη προς τη μικρότερη. Ο λόγος είναι ότι στο ξεκίνημα της εξάσκησης είμαστε ξεκούραστοι, άρα μπορούμε να αντεπεξέλθουμε ευκολότερα και όσο έρχεται η κούραση μας μένουν οι μικρότερες ομάδες, οπότε υπάρχει μια εξομάλυνση στην επιβάρυνση.

Οδηγός για σωστή εξάσκηση

1. Ημικαθίσματα ή βαθιά καθίσματα με μπάρα ή μηχανή.
2. Κάμψεις κνήμης σε μηχανή.
3. Κάμψεις πλάτης στην τροχαλία (εμπροσθολαίμιες ή οπισθολαίμιες).
4. Κωπηλατική πλάτης στη μηχανή.
5. Πιέσεις στήθους στη μηχανή.
6. Πιέσεις ώμων με αλτήρες - μπάρα - μηχανή.
7. Εκτάσεις τρικεφάλων στη μηχανή.
8. Κάμψεις χεριών στη μηχανή.
9. Ροκανίσματα κοιλιακών.

• Οταν μπορούμε να επιλέξουμε ανάμεσα σε ελεύθερα βάρη και μηχανήματα, σαφώς η προτίμησή μας πρέπει να στραφεί στα μηχανήματα, ώστε να μην καταστρατηγείται το διάλειμμά μας, το οποίο, όπως είπαμε, πρέπει να είναι μικρό.

Keywords
Τυχαία Θέματα