Ενα αστέρι γεννιέται

SHOWBIZΕνα αστέρι γεννιέταιΠαρασκευή, Δεκέμβριος 18, 2015 - 16:58

Μια Ελληνοπούλα φιγουράρει στη λίστα με τα 10 ανερχόμενα κινηματογραφικά αστέρια της Ευρώπης. Μόλις 23 Μαΐων, η Δάφνη Πατακιά κέρδισε τις εντυπώσεις στο φετινό Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, κρατώντας έναν από τους βασικούς ρόλους στη νέα ταινία του Κωνσταντίνου Γιάνναρη «Το ξύπνημα της άνοιξης».

ΑΠΟ ΤΟΝ
ΗΛΙΑ ΜΑΡΑΒΕΓΙΑ

Προφανώς, αυτό ήταν μόνο η αρχή, αφού

η νεαρή ηθοποιός ετοιμάζεται τώρα να «χτυπήσει» και στην Μπερλινάλε, που θα πραγματοποιηθεί από τις 11 ως τις 21 Φεβρουαρίου του 2016. Η Δάφνη επιλέχθηκε από την επιτροπή του made in Germany διεθνούς κινηματογραφικού φεστιβάλ για να συμμετάσχει με ακόμη εννέα συναδέλφους της στο European Shooting Stars.

Πρόκειται για μια εκδήλωση-θεσμό που λαμβάνει χώρα στο πλαίσιο της Μπερλινάλε, στη διάρκεια της οποίας παρουσιάζονται σε κοινό, κριτικούς, σκηνοθέτες και παραγωγούς τα 10 ανερχόμενα ταλέντα του ευρωπαϊκού σινεμά.

Στα 19 χρόνια που πραγματοποιείται η συγκεκριμένη εκδήλωση μόνο άλλες δυο φορές έχουν επιλεγεί Ελληνες καλλιτέχνες: η Εβελίνα Παπούλια και η Αθηνά Μαξίμου. Το 2016, λοιπόν, θα είναι η χρονιά της Δάφνης Πατακιά.

Γεννημένη στο Βέλγιο το 1992 από Ελληνες γονείς, η πρωταγωνίστρια του Κωνσταντίνου Γιάνναρη μεγάλωσε στις Βρυξέλλες και έδειξε από νωρίς την αγάπη της για την τέχνη. Φοίτησε στο Ευρωπαϊκό Σχολείο Βρυξελλών, ενώ σπούδαζε μπαλέτο και σύγχρονο χορό στο Udi Malka Studio.

Στο Εθνικό θέατρο

Σε ηλικία 18 ετών έγινε δεκτή στη δραματική σχολή του Εθνικού Θεάτρου στην Αθήνα, απ’ όπου αποφοίτησε το 2013. Μέχρι στιγμής έχει πάρει μέρος σε σημαντικές θεατρικές παραγωγές, όπως ο «Φάουστ», ενώ έχει συμμετάσχει συνολικά σε πέντε ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγεται και το «Interruption» του Γιώργου Ζώη, που προβλήθηκε στο φετινό Φεστιβάλ της Βενετίας.

Σήμερα, η Δάφνη έχει ως βάση της το Παρίσι και ταξιδεύει συχνά στην Ελλάδα και στο Βέλγιο. Τα μέλη της κριτικής επιτροπής του 66ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου, μεταξύ των οποίων είναι και ο Κ. Γιάνναρης, δήλωσαν ότι επέλεξαν τη Δάφνη επειδή πρόκειται για μια χαρισματική παρουσία στην οθόνη. «Μας έπεισε με την εξαιρετική συγκέντρωσή της, τον αέρα μυστηρίου που αποπνέει και την επιθυμία της να εκφράσει συναισθήματα που αγγίζουν τα όρια με έναν εκπληκτικό τρόπο» αναφέρουν σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσαν.

Δάφνη ΠατακιάΤο ξύπνημα της άνοιξηςΚωνσταντίνος Γιάνναρης
Keywords
Τυχαία Θέματα