Τα παπούτσια στο χέρι!

ΚΟΣΜΟΣΤα παπούτσια στο χέρι! Πέμπτη, Οκτώβριος 12, 2017 - 18:28

❱❱ Η Τζορτζίνα Τσάπμαν, σύζυγος του «άτακτου» παραγωγού Χάρβεϊ Γουαϊνστάιν, ανακοίνωσε ότι τον εγκαταλείπει ύστερα από 10 χρόνια γάμου

Υστερα από 10 χρόνια γάμου και λαμπερά χαμόγελα στο πλευρό του στο κόκκινο χαλί, η σύζυγος του Χάρβεϊ Γουαϊνστάιν, Τζορτζίνα Τσάπμαν, ανακοίνωσε ότι τον εγκαταλείπει, δηλώνοντας έτσι τη συμπαράστασή της στα θύματά του.

Ατομα του κύκλου της υποστηρίζουν πάντως ότι το μόνο που προσπαθεί να κάνει η γνωστή σχεδιάστρια μόδας είναι να σώσει την εταιρία της, ενώ ο μεγαλοπαραγωγός ισχυρίστηκε

ότι ήταν εκείνος που την ενθάρρυνε να τον χωρίσει.

Την ώρα που οι καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση από τον 65χρονο Γουαϊνστάιν έπαιρναν μορφή χιονοστιβάδας, με κορυφαίες σταρ, όπως η Αντζελίνα Τζολί και η Γκουίνεθ Πάλτροου, να αποκαλύπτουν ότι τους επιτέθηκε σεξουαλικά, η 42χρονη Τσάπμαν δήλωνε στο αμερικανικό «People» ότι η καρδιά της ραγίζει «για όλες τις γυναίκες που έχουν υποστεί τεράστιο πόνο εξαιτίας αυτών των ασυγχώρητων πράξεων.

Σε κέντρο απεξάρτησης

Επέλεξα να εγκαταλείψω τον σύζυγό μου» πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι κύριο μέλημά της τώρα είναι η φροντίδα των δύο παιδιών τους, επτά και τεσσάρων ετών.

Ενώ η Τσάπμαν έκανε την ανακοίνωση, ο Γουαϊνστάιν επιβιβαζόταν σε ιδιωτικό αεροπλάνο για να ταξιδέψει στην Ευρώπη, όπου εισήχθη σε κέντρο για την απεξάρτηση από το σεξ και τη θεραπεία προβλημάτων συμπεριφοράς. «Ισως όταν είμαι καλύτερα να ξαναχτίσουμε τη σχέση μας» δήλωσε μέσω του εκπροσώπου του, προσθέτοντας ότι αναλαμβάνει την ευθύνη για τον πόνο που έχει προκαλέσει στην οικογένειά του. «Συζητήσαμε την πιθανότητα να χωρίσουμε και την ενθάρρυνα να κάνει αυτό που λέει η καρδιά της» είπε για την Τσάπμαν.

Ατομα που γνωρίζουν καλά τη σχεδιάστρια πιστεύουν ότι η πραγματική αιτία του χωρισμού είναι η προσπάθειά της να σώσει την εταιρία της Marchesa. Η Τσάπμαν, σύμφωνα με το αμερικανικό «People», φοβάται ότι, αν συνδέσουν το όνομά της με εκείνο του συζύγου της, η εταιρία θα καταστραφεί. Προσπαθεί μάλιστα να συγκαλύψει το γεγονός ότι ο Γουαϊνστάιν είχε πείσει αρκετούς διασήμους να διαφημίσουν τα προϊόντα της.

Την ίδια στιγμή διαστάσεις καλά μελετημένου σχεδίου καταστροφής του Γουαϊνστάιν από το ίδιο του το αίμα δίνει στο σκάνδαλο το περιβάλλον του, υποστηρίζοντας στο TMZ ότι ο μεγαλοπαραγωγός «έχει αποδείξεις» ότι τις λεπτομέρειες για τις σεξουαλικές επιθέσεις έδωσε στη «New York Times» ο αδερφός του Ρομπ, σινιδρυτής της εταιρίας Weinstein Company.

Aντρο οργίων η «Μέκκα του κινηματογράφου»

To Χόλιγουντ δεν περίμενε τον Χάρβεϊ Γουαϊνστάιν για να γίνει άντρο σεξουαλικής εκμετάλλευσης με αντάλλαγμα την καριέρα στη μεγάλη οθόνη. Η Τζόαν Κόλινς έχασε τον ρόλο της Κλεοπάτρας επειδή αρνήθηκε να κάνει σεξ με τον επικεφαλής του στούντιο, η Τζούντι Γκάρλαντ είχε πέσει θύμα «χουφτώματος» από τον Λούις Μάγερ, τον επικεφαλής του ομώνυμου στούντιο, ενώ το παιδί-θαύμα, η Σίρλεϊ Τεμπλ, είχε έρθει αντιμέτωπη με επιδειξία παραγωγό της MGM, που ξεκούμπωσε το παντελόνι του μπροστά της ενώ ήταν μόλις 12 ετών. Αντί να σοκαριστεί επειδή δεν είχε ξαναδεί ανδρικά απόκρυφα, ξέσπασε σε γέλια και αυτός ντροπιασμένος την έδιωξε από το γραφείο του.

Το πρώτο τρανταχτό σεξουαλικό σκάνδαλο της «Μέκκας του κινηματογράφου» καταγράφηκε το 1921, όταν ο κωμικός Ρόσκο Φάτι Αρμπακλ κατηγορήθηκε για τον βιασμό και τη δολοφονία της ηθοποιού Βιρτζίνια Ραπ. Η ίδια η ηθοποιός, προτού αφήσει την τελευταία της πνοή, κατονόμασε τον ηθοποιό ως δράστη, ο οποίος ωστόσο ύστερα από τρεις δίκες απαλλάχτηκε από τις κατηγορίες.

Αθωώθηκε

Ο ακόμα πιο γνωστός Ερολ Φλιν είχε κατηγορηθεί -και τελικά αθωωθεί- το 1942 για τον βιασμό δύο ανήλικων κοριτσιών. Η Μπέβερλι Ααντλαντ, όπως έχει αποκαλύψει η ίδια, σύρθηκε άθελά της στο κρεβάτι του Φλιν όταν ήταν 15 ετών και συνέχισε να έχει ερωτική σχέση μαζί του για 2 χρόνια.

Μία από τις πιο γνωστές «κακές» της τηλεόρασης, η Τζόαν Κόλινς, αρνήθηκε να είναι «καλή» με τον παραγωγό της ταινίας «Κλεοπάτρα». Είχε περάσει, όπως υποστηρίζει, δύο δοκιμαστικά και ήταν το φαβορί και αυτός τη ρώτησε αν ήθελε πραγματικά τον ρόλο. Αυτή απάντησε καταφατικά και αυτός της είπε ότι τότε αυτό που είχε να κάνει ήταν να είναι «καλή» μαζί του. Εφυγε κλαίγοντας και τρέχοντας από το γραφείο του και ο ρόλος δόθηκε στην Ελίζαμπεθ Τέιλορ. «Το Χόλιγουντ μέσα από τα μάτια τους (σ.σ.: των παραγωγών κ.λπ.) είναι ένα κατάμεστο μπουρδέλο, ένα καρουζέλ με κρεβάτια αντί για αλογάκια» είχε γράψει στα απομνημονεύματά της, με τίτλο «My story», η Μέριλιν Μονρόε, συνοψίζοντας τη σχέση του χώρου του θεάματος με το σεξ.

Παράληψη από το RSS:
Keywords
Τυχαία Θέματα