Αποκάλυψη από την Κάτια Δανδουλάκη: Είχα διαγνωστεί με κολπική μαρμαρυγή

SHOWBIZΑποκάλυψη από την Κάτια Δανδουλάκη: Είχα διαγνωστεί με κολπική μαρμαρυγήΠέμπτη, Οκτώβριος 12, 2017 - 17:31

❱❱ Ενας στους τέσσερις ανθρώπους πεθαίνει από θρόμβωση, που αποτελεί πλέον κύρια αιτία θανάτου, σύμφωνα με τους επιστήμονες του Ινστιτούτου Μελέτης και Εκπαίδευσης στη Θρόμβωση και την Αντιθρομβωτική Αγωγή (ΙΜΕΘΑ).

Οπως αποκαλύφθηκε σε συνέντευξη Τύπου με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Θρόμβωσης, που εορτάζεται κάθε χρόνο στις 13 Οκτωβρίου, η νόσος σκοτώνει κάθε χρόνο στην Ελλάδα

50.000 άτομα, ενώ αποτέλεσμά της είναι 35.000 εγκεφαλικά και 20.000 εμφράγματα! Οπως επισήμαναν οι ειδικοί, στην περίπτωση του εμφράγματος έχει συνέπειες και η οικονομική κρίση, αφού ένας στους έξι εγκαταλείπει τη φαρμακευτική αγωγή λόγω του αυξημένου κόστους!

Την προσωπική της εμπειρία με τη νόσο περιέγραψε η γνωστή ηθοποιός Κάτια Δανδουλάκη (φωτό), αποκαλύπτοντας ότι πριν από τέσσερα χρόνια διαγνώστηκε με κολπική μαρμαρυγή και σώθηκε επειδή έλαβε έγκαιρα σωστή ιατρική φροντίδα και ακολούθησε πιστά τις οδηγίες.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες του ΙΜΕΘΑ, η θρόμβωση προλαμβάνεται και θεραπεύεται. Βασικοί παράγοντες πρόληψης είναι η υιοθέτηση της μεσογειακής διατροφής, η άσκηση, η έγκαιρη αντιμετώπιση της υπέρτασης και το ηλεκτροκαρδιογράφημα.

Παράληψη από το RSS:
Keywords
Τυχαία Θέματα