Τα κλωνοποιημένα σκυλιά του Πούτιν εναντίον των τρομοκρατών

ΚΟΣΜΟΣΑστυνομικοί με «super» σκύλουςΤα κλωνοποιημένα σκυλιά του Πούτιν εναντίον των τρομοκρατώνΠαρασκευή, Δεκέμβριος 2, 2016 - 16:47

Η Ν. Κορέα δώρισε τρία κλωνοποιημένα τετράποδα που ανιχνεύουν εκρηκτικά και ναρκωτικές ουσίες

Κλωνοποιημένους σκύλους έχουν στην υπηρεσία τους οι μυστικές υπηρεσίες και η αστυνομία της Ρωσίας, για να αντεπεξέλθουν στον πόλεμο με τους τρομοκράτες και τους βαρόνους των ναρκωτικών.

ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΗ ΧΟΝΔΡΟΓΙΑΝΝΗ

Η Νότια Κορέα

έκανε δώρο στη Ρωσία τρία γενετικά «βελτιωμένους» σκύλους, οι οποίοι -σύμφωνα με τους δημιουργούς τους- έχουν μοναδικές ικανότητες στην ανίχνευση εκρηκτικών και ναρκωτικών.

Ο Μαρκ, ο Τζακ και ο Τομ είναι τρία βελγικά μαλινουά που κλωνοποίησε ο 63χρονος καθηγητής Γουάντγκ Γου Σουκ στο εργαστήριο Sooam Biotech Research Foundation της Σεούλ, χρησιμοποιώντας υλικό από τους καλύτερους σκύλους ανίχνευσης ουσιών της Νότιας Κορέας.
Ταξίδεψαν περισσότερα από 2.725 χιλιόμετρα έως την πόλη Γιακούτσκ, όπου παραδόθηκαν στις Αρχές της Δημοκρατίας των Σαχά, της ρωσικής επαρχίας στη Σιβηρία που είναι η πιο παγωμένη κατοικημένη περιοχή στον κόσμο.

Παρουσιάστηκαν επίσημα την Τρίτη σε εκδήλωση που διοργανώθηκε στο Μουσείο των Μαμούθ της Γιακούτσκ και, όπως ανακοινώθηκε, προορίζονται για την αστυνομία και την ομοσπονδιακή υπηρεσία ασφαλείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας. «Είναι οι πρώτοι κλωνοποιημένοι σκύλοι που θα χρησιμοποιηθούν από τις Αρχές στη Ρωσία» δήλωσε ο διευθυντής του μουσείου Σέμιον Γκριγκόριεφ, προσθέτοντας ότι δημιουργήθηκαν από τα κύτταρα των καλύτερων σκύλων του είδους, κληρονομώντας τις μοναδικές ικανότητές τους. Ομως, το γενετικό υλικό τους έχει ενισχυθεί ώστε να είναι πιο δυνατοί και μυώδεις.

94.000 ευρώ ο ένας

Οσον αφορά την ειδίκευση που θα αποκτήσουν, είπε ότι είναι ακόμη πολύ μικροί, ενώ στην Κορέα έκαναν τη βασική εκπαίδευση, οπότε οι χειριστές τους στη Ρωσία θα αποφασίσουν τι είναι το καλύτερο για αυτούς βασιζόμενοι στις ικανότητες και στο ταλέντο τους. Ομως πρώτα θα χρειαστεί να περάσουν από πρόγραμμα εκπαίδευσης, ώστε να μάθουν να εκτελούν εντολές που θα τους δίνονται στα ρωσικά. «Καταλαβαίνουν εντολές μόνο στα κορεατικά, αλλά οι ειδικοί λένε ότι σύντομα θα μάθουν τη νέα γλώσσα» εξηγεί ο Γκριγκόριεφ, επισημαίνοντας ότι οι κλωνοποιημένοι σκύλοι, που κοστίζουν 94.000 ευρώ ο ένας, είναι «δώρο στη Ρωσία» από το νοτιοκορεατικό εργαστήριο.

Keywords
Τυχαία Θέματα