Τραγωδία για 38χρονη λογίστρια με δύο παιδιά

ΡΕΠΟΡΤΑΖΕΚΡΗΞΗ ΣΤΑ EVERESTΤραγωδία για 38χρονη λογίστρια με δύο παιδιάΠαρασκευή, Δεκέμβριος 2, 2016 - 15:31

Το νήμα της ζωής μιας 38χρονης μητέρας δύο ανήλικων παιδιών κόπηκε χθες στο κατάστημα Everest, στην πλατεία Βικτωρίας, το οποίο ισοπεδώθηκε μετά την ισχυρή έκρηξη, πιθανότατα από διαρροή φρέον ψυγείου στο υπόγειο.

ΑΠΟ ΤΟΝ
ΘΕΟΔΟΣΗ Π. ΠΑΝΟΥ

Η άτυχη Βασιλική Παραστατίδου, μητέρα δύο κοριτσιών, ηλικίας 9

και 12 ετών, σκοτώθηκε ακαριαία, ενώ τραυματίστηκαν πέντε άτομα, υπάλληλοι και πελάτες του ταχυφαγείου, στη συμβολή των οδών Χέυδεν και 3ης Σεπτεμβρίου.

Η τραγωδία σημειώθηκε λίγο πριν από τις 9 το πρωί και η περιοχή έμοιαζε με βομβαρδισμένο τοπίο. Το υπόγειο της γνωστής αλυσίδας γρήγορου φαγητού καταστράφηκε ολοσχερώς, ενώ εκτεταμένες ζημιές προκλήθηκαν και στο ισόγειο. Στο σημείο έσπευσαν οχήματα του Πυροσβεστικού Σώματος αλλά και ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, καθώς έξω από το «πολιορκημένο» μαγαζί βρίσκονταν αιμόφυρτοι άνθρωποι! Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία, ενώ σε διπλανό φαρμακείο έτρεξαν όσοι είχαν τραυματιστεί (ευτυχώς) ελαφρά από τα σπασμένα τζάμια. Πάντως, και οι πέντε νοσηλεύονται εκτός κινδύνου, ωστόσο σε πιο σοβαρή κατάσταση είναι δύο γυναίκες (η μία με σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα και η άλλη με εγκαύματα σε όλο το σώμα).

Μέσα σε λίγα λεπτά έφτασαν στο σημείο πυροσβέστες και περιόρισαν τις πύρινες γλώσσες που ξεπηδούσαν από το κατεστραμμένο υπόγειο. Οταν έσβησαν τη φωτιά, ενημερώθηκαν από τους υπευθύνους του Everest ότι αγνοείται η 38χρονη λογίστρια! Η γυναίκα διατηρούσε γραφείο σε άλλη περιοχή και μετέβαινε στο κατάστημα την 1η κάθε μήνα, προκειμένου να κλείνει τα βιβλία μισθοδοσίας της επιχείρησης, ενώ, κατά πληροφορίες, ο σύζυγός της εργάζεται σε κοντινό μαγαζί.

Αμέσως οι πυροσβέστες, φορώντας ειδικές στολές και αντιασφυξιογόνες μάσκες, μπήκαν στο υπόγειο και στα αποκαΐδια, σε ένα γραφειάκι, εντόπισαν το πτώμα της άτυχης Βασιλικής.

Οι αρχικές υποψίες για τα αίτια της φοβερής έκρηξης στράφηκαν στο ενδεχόμενο διαρροής, είτε από μπουκάλες προπανίου είτε από εγκαταστάσεις φυσικού αερίου. Ωστόσο, γρήγορα ξεκαθαρίστηκε και, μάλιστα, έπειτα από επίσημη ανακοίνωση του ΔΕΣΦΑ, ότι το ρολόι του φυσικού αερίου από τη συγκεκριμένη επιχείριση είχε αφαιρεθεί και η παροχή είχε διακοπεί εδώ και έναν χρόνο.

Επίσης, οι ανακριτικοί υπάλληλοι της Πυροσβεστικής ενημερώθηκαν από τους υπευθύνους λειτουργίας του Everest ότι δεν χρησιμοποιούσαν στους χώρους του παρασκευαστηρίου (στο υπόγειο) μπουκάλες προπανίου για την κουζίνα.

Από στοιχεία και ενδείξεις, που ήδη έχουν συλλέξει από τον τόπο της τραγωδίας, αλλά και καταθέσεις αυτοπτών μαρτύρων, το ανακριτικό της Πυροσβεστικής εξετάζει με σοβαρότητα το ενδεχόμενο διαρροής φρέον.

Λίγη ώρα πριν από τη φονική έκρηξη πραγματοποιούνταν εργασίες οξυγονοκόλλησης από ψυκτικούς. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Espresso», κάποια στιγμή ένας τεχνικός έντρομος έφυγε τρέχοντας από το υπόγειο και ανεβαίνοντας τη σκάλα άρχισε να φωνάζει: «Εξω όλοι, βγείτε, θα γίνει έκρηξη»! Στο μεταξύ, με ανακοίνωσή της η Everfood A.E., διαχειρίστρια εταιρία του καταστήματος Everest, εξέφρασε την οδύνη της για τον χαμό της 38χρονης: «Το τραγικό θύμα, η Βασιλική Παραστατίδου, εργαζόταν 15 χρόνια στην εταιρία και θα μείνει για πάντα στη μνήμη όλων μας ως υπόδειγμα εργαζομένου, συζύγου και μητέρας. Η διοίκηση της εταιρίας, όλο το προσωπικό και οι συνεργάτες είναι συγκλονισμένοι, καθώς συμμερίζονται τον πόνο των οικείων της. Επίσης, η εταιρία δηλώνει ότι θα προσφέρει κάθε συμπαράσταση στους τραυματίες και εύχεται σε όλους πλήρη ανάρρωση το ταχύτερο δυνατόν».

Keywords
Τυχαία Θέματα