Η μελωδία της... σοκολάτας!

ΡΕΠΟΡΤΑΖΗ μελωδία της... σοκολάτας!Παρασκευή, Δεκέμβριος 2, 2016 - 16:26

Το απολαυστικό έδεσμα αφήνει διαφορετική γεύση, ανάλογα με το είδος μουσικής που παίζεται εκείνη τη στιγμή

Τη θέλετε γλυκιά και απαλή ή πικρή και έντονη; Προτιμάτε να λιώνει στο στόμα σας αφήνοντας επίγευση ηδονής ή να «ταράζει» το κορμί και το μυαλό σας.

Οπως και να την προτιμάτε, η σοκολάτα είναι ένα από τα νοστιμότερα εδέσματα και, σύμφωνα με ερευνητές του πανεπιστημίου της Οξφόρδης, μπορεί να αλλάζει την αίσθηση που αφήνει στον

ουρανίσκο και τη γλώσσα ανάλογα με τη μουσική την οποία ακούτε την ώρα που την απολαμβάνετε.

Η μαύρη σοκολάτα, για παράδειγμα, δεν έχει ιδιαίτερα κρεμώδη υφή. Αν όμως τη δοκιμάσετε ακούγοντας soft μουσική, όπως, ας πούμε, το «Hello» της Αντέλ, τότε θα νιώσετε το στόμα σας να πλημμυρίζει με μια κρεμώδη αίσθηση, σαν να απολαμβάνατε σοκολάτα γάλακτος.
Αν, πάλι, την τρώτε υπό τον ήχο βιολιού, τότε θα τη νιώσετε πιο έντονη, και ίσως πιο πικρή, σαν τις σοκολάτες που έχουν πολύ μεγάλη περιεκτικότητα σε κακάο.

Και αφού το ανακάλυψαν αυτό οι ερευνητές από το Oxford University, είπαν να το εκμεταλλευτούν, οπότε συνεργάζονται με σοκολατοποιίες του Βελγίου, ώστε να δημιουργήσουν προϊόντα ζαχαροπλαστικής που θα τρώγονται καθένα με συγκεκριμένο είδος μουσικής.

Αυτό σημαίνει ότι οι chocoholics θα έχουν τη δυνατότητα να αυξήσουν την απόλαυση, ακούγοντας μουσική και ήχους που ταιριάζουν με το αγαπημένο τους είδος σοκολάτας.

Ο καθηγητής Τσαρλς Σπενς, πειραματικός ψυχολόγος με ειδίκευση στα τρόφιμα, που είναι επικεφαλής της έρευνας, δηλώνει ότι είναι δύσκολο να διαχωρίσει κανείς τις εμπειρίες του. Αυτό σημαίνει ότι η εμπειρία μιας απολαυστικής σοκολάτας «πάει πακέτο» με την εμπειρία της μουσικής.

Δοκιμή της θεωρίας

Μάλιστα, οι ερευνητές έκαναν πρακτική δοκιμή της θεωρίας τους, δίνοντας σε εθελοντές κομματάκια σοκολάτας με 71% και 81% κακάο. Οι εθελοντές δοκίμαζαν τη σοκολάτα είτε σε απόλυτη ησυχία είτε με συνοδεία μουσικής.

Ακούγοντας νότες από φλάουτο είπαν ότι ένιωθαν πιο κρεμώδη την υφή της σοκολάτας, ενώ τη γεύονταν πιο σκληρή ή πικρή στο άκουσμα βιολιού.
Οπως και να έχει, η απόλαυση της σοκολάτας ταιριάζει με κάθε είδος μουσικής.

Keywords
Τυχαία Θέματα