Τα φτερωτά «top models»!

ΡΕΠΟΡΤΑΖΤα φτερωτά «top models»!Παρασκευή, Νοέμβριος 21, 2014 - 16:36

Μια πασαρέλα αλλιώτικη από τις άλλες στήθηκε στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας στον Πλατανότοπο του Μαΐστρου Αλεξανδρούπολης, αφού τα μοντέλα είναι... φτερωτά! Στα καλλιστεία που διοργανώνει ο Σύλλογος Εκτροφέων Πτηνών Συντροφιάς Εβρου (ΣΕΠΣΕ) συμμετέχουν από προχθές περισσότερα από 350 πτηνά, με το 90% να είναι καναρίνια. Ο νικητής του μεγάλου διαγωνισμού θα κριθεί από τουλάχιστον τέσσερα σημεία, όπως λέει στην «Espresso» ο υποδιευθυντής του διαγωνισμού Ζαφείρης Παλάκας: «Υπάρχουν πολλές ράτσες, με την καθεμία να έχει τα δικά της χαρακτηριστικά. Τα πουλιά θα διαγωνιστούν στο πόσο ήρεμα κάθονται στο κλουβί. Θα διαγωνιστούν επίσης στο μήκος, που διαφέρει ανάλογα με τη ράτσα. Το καναρίνι ράτσας φάιβ πρέπει να έχει 11 εκατοστά μήκος, ενώ η ράτζα το πολύ εννέα εκατοστά. Επίσης, θα διαγωνιστούν στα φτερά, με τον κριτή να επιθεωρεί αν είναι σωστά και δεν πετάγονται ανώμαλα, αλλά και στη μορφολογία των ποδιών τους».
Αν και φημίζονται για το κελάηδημά τους, στη συγκεκριμένη έκθεση-διαγωνισμό τα καναρίνια δεν θα εξεταστούν στη φωνή παρά μόνο στην εμφάνιση. «Κάθε πτηνό θα μπει σε ειδικό εκθεσιακό κλουβί. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν μόνο πουλιά εκτροφής που έχουν ταυτότητα, ένα ειδικό δαχτυλίδι που περνούν οι εκτροφείς στα καναρίνια όταν είναι πέντε ημερών» εξηγεί ο κ. Παλάκας.
Κριτής στον διαγωνισμό είναι ο Γερμανός Μικέλ Ιβές, ο οποίος θεωρείται αυθεντία, καθώς είναι κριτής διαγωνισμών μορφολογίας καναρινιών χρώματος, τύπου, αγριοπουλιών και υβριδίων της Γερμανικής Ομοσπονδίας Καναρινιών και πρόεδρος του τμήματος καναρινιών χρώματος στο κρατίδιο Μπάντεν Μπάντεν. Παράλληλα με την έκθεση των πτηνών (έως την Κυριακή 23 Νοεμβρίου) λειτουργεί έκθεση χειροποίητων κλουβιών που κατασκευάζει κάτοικος της περιοχής με κινητικά προβλήματα.

Νίκος Πιτσιακίδης

Keywords
Τυχαία Θέματα
  • Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Espresso