Στα άδυτα της Στοάς

ΡΕΠΟΡΤΑΖΦωτογραφίες από το «άβατο» Στα άδυτα της ΣτοάςΠαρασκευή, Σεπτέμβριος 16, 2016 - 16:11

Ξενάγηση» μέσα από φωτογραφίες του Τεκτονικού Μεγάρου Πειραιά, ενός από τα παλαιότερα μασονικά κτίρια

Νέο άνοιγμα προς το ευρύ κοινό επιχειρεί η Μεγάλη Στοά της Ελλάδος, δημοσιεύοντας για πρώτη φοράφωτογραφίες από το «άβατο» του Τεκτονικού Μεγάρου Πειραιά.

Οι μη μυημένοι στον ελευθεροτεκτονισμό μπορούν έτσι να ρίξουν μια ματιά στους

χώρους ενός από τα παλαιότερα μασονικά κτίρια της χώρας, όπου γίνονται οι συναντήσεις των μελών της Στοάς.

Το τελευταίο διάστημα η Μεγάλη Στοά «αποκαλύπτεται» όλο και περισσότερο, ειδικά προς τους νέους χρήστες του ίντερνετ, επιχειρώντας ενδεχομένως να αποτινάξει την εικόνα της «μυστικοπαθούς» οργάνωσης.

Ετσι, δίνει σταδιακά στη δημοσιότητα φωτογραφικό υλικό από το εσωτερικό τεκτονικών μεγάρων στην Αττική, που για δεκαετίες κρατούσαν ερμητικά κλειστές τις πόρτες τους στα μη μέλη της!



Η αρχή έγινε την περασμένη άνοιξη, με φωτογραφίες από το επιβλητικό Τεκτονικό Μέγαρο Αθηνών επί της οδού Αχαρνών και σύντομα ακολούθησε φωτογραφικό υλικό από το μέγαρο της Ελευσίνας.

Πολυτέλεια

Προ ημερών, στην ιστοσελίδα της οργάνωσης (grandlodge.gr) δημοσιεύθηκαν για πρώτη φορά φωτογραφίες και από το Τεκτονικό Μέγαρο του Πειραιά, που βρίσκεται στην οδό Υψηλάντου.

Οι αρχαιοελληνικού ρυθμού κίονες, τα αστραφτερά μαρμάρινα δάπεδα, τα παλιά ξύλινα έπιπλα, οι βαριές κουρτίνες και τα τεκτονικά σύμβολα χαρακτηρίζουν τις αίθουσες όπου γίνονται συνεδριάσεις μελών της αδελφότητας και διάφορες δραστηριότητες των μασόνων της Μεγάλης Στοάς, οι οποίοι στην Ελλάδα ανέρχονται συνολικά σε περίπου 8.000.



Πάντως, στροφή στο διαδίκτυο κάνει και η άλλη τεκτονική οργάνωση της χώρας, η Εθνική Μεγάλη Στοά της Ελλάδος, η οποία έχει επίσης δημιουργήσει ιστοσελίδα ώστε «να γνωρίσουν όλο και περισσότεροι άνθρωποι την τεκτονική αγωγή».

Keywords
Τυχαία Θέματα