Στα 10.000.000 ευρώ η αξία των ναρκωτικών χαπιών του ISIS που βρέθηκαν στη Ν. Πέραμο

14:55 7/3/2017 - Πηγή: Espresso
ΡΕΠΟΡΤΑΖΣτα 10.000.000 ευρώ η αξία των ναρκωτικών χαπιών του ISIS που βρέθηκαν στη Ν. ΠέραμοΤρίτη, Μάρτιος 7, 2017 - 14:53

Σε τουλάχιστον 10.000.000 ευρώ υπολογίζεται η αξία των 635.000 χαπιών του εξαιρετικά εθιστικού ναρκωτικού Captagon -χρησιμοποιείται για το «ντοπάρισμα» των τζιχαντιστών μαχητών του ISIS-, που βρέθηκαν στο εργαστήριο παρασκευής ναρκωτικών στην περιοχή του Λουτρόπυργου, στη Νέα

Πέραμο Αττικής.

Μάλιστα, εκτιμάται ότι οι δράστες είχαν τη δυνατότητα να παρασκευάσουν διπλάσια ποσότητα! Επί τρεις μήνες το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών του ΣΔΟΕ σε συνεργασία με το Λιμενικό Σώμα και την ΕΛ.ΑΣ. παρακολουθούσε τα μέλη της διεθνούς εγκληματικής οργάνωσης που παρασκεύαζαν τα επικίνδυνα χάπια, με σκοπό να τα προωθήσουν στις χώρες της Μέσης Ανατολής και πιθανότατα στη Συρία, όπου δρα το ISIS.

Την περασμένη Πέμπτη οι Αρχές έκαναν έφοδο στο εργαστήριο, όπου κατέσχεσαν την τεράστια ποσότητα των ναρκωτικών και συνέλαβαν τέσσερα μέλη της σπείρας (δύο Αλβανοί, ένας Τούρκος και ένας Ελληνας). Παράλληλα, ταυτοποίησαν άλλα τρία άτομα, μεταξύ των οποίων και ένας Ελληνας συνταξιούχος, πρώην αστυνομικός, που αναζητούνται.

Ταχύπλοο σκάφος

Εξω από το παράνομο παρασκευαστήριο βρέθηκε ένα φορτηγό με αριστοτεχνικά κατασκευασμένη κρύπτη, στην οποία θα τοποθετούνταν τα χάπια για να μεταφερθούν στο Κορωπί, όπου βρισκόταν ένα ταχύπλοο σκάφος της οργάνωσης με δύο μηχανές 500 ίππων καθεμία και μέγιστη ταχύτητα 70 κόμβους. Οπως αποκαλύφθηκε κατά την παρουσίαση της υπόθεσης στα γραφεία του ΣΔΟΕ από τον ειδικό γραμματέα του σώματος Σταύρο Θωμαδάκη, τον διοικητή της Ασφάλειας Αττικής Χρήστο Παπαζαφείρη και τους εκπροσώπους του Λιμενικού, με το σκάφος αυτό θα μεταφέρονταν τα χάπια στην Τουρκία και από εκεί στη Μέση Ανατολή.

Εκτός από το ταχύπλοο και το φορτηγό, κατασχέθηκαν πέντε κιλά κάνναβη, πρώτες ύλες για την παρασκευή των χαπιών, ένα πυροβόλο όπλο, μία καραμπίνα, δύο πιστόλια, φυσίγγια, 6.000 ευρώ, πέντε Ι.Χ. αυτοκίνητα και ηλεκτρονικές ζυγαριές.

Παράληψη από το RSS:
Keywords
Τυχαία Θέματα