Σφαίρες στην καρδιά της Αθήνας

12:58 8/6/2016 - Πηγή: Espresso
ΡΕΠΟΡΤΑΖΦΩΤΟ-ΣΟΚΣφαίρες στην καρδιά της ΑθήναςΤετάρτη, Ιούνιος 8, 2016 - 12:57

«Χτενίζουν» την περιοχή των Εξαρχείων οι αστυνομικοί για να εντοπίσουν τη μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού με την οποία διέφυγαν οι δύο άγνωστοι εκτελεστές που γάζωσαν με καταιγισμό πυρών έναν άνδρα αραβικής καταγωγής, μέρα μεσημέρι στον πεζόδρομο της Θεμιστοκλέους!

Το θύμα της μαφιόζικης δολοφονίας ήταν ύποπτο για σχέσεις με Αλβανούς που κρύβονται πίσω από τη διακίνηση ναρκωτικών στην ευρύτερη περιοχή. Από τις κάμερες διαχείρισης κυκλοφορίας διαπιστώθηκε ότι το χρονικό διάστημα αμέσως μετά τη δολοφονία δεν έφυγε

από την περιοχή των Εξαρχείων μηχανή ιδίου χρώματος και μάρκας με αυτή που χρησιμοποίησαν οι δράστες. Γι' αυτό οι αστυνομικοί πιστεύουν ότι, αμέσως μετά τη δολοφονία, οι εκτελεστές βρήκαν καταφύγιο σε κάποιο σπίτι της περιοχής, όπου έκρυψαν και τη μοτοσικλέτα.

Η μαφιόζικη εκτέλεση έγινε μπροστά στα μάτια δεκάδων περαστικών, που «πάγωσαν» όταν είδαν τους δράστες να πυροβολούν εν ψυχρώ τον άτυχο άνδρα, ο οποίος έπεσε αιμόφυρτος στο πεζοδρόμιο δίπλα στα σκαλιά ενός ακατοίκητου κτιρίου. Οι δύο εκτελεστές, σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν οπλισμένοι με πιστόλι ανατολικής προέλευσης, μάρκας Tokarev, και πυροβόλησαν το θύμα τους από κοντινή απόσταση.

Σύμφωνα με τους αστυνομικούς, οι εκτελεστές δεν είχαν σκοπό να τραυματίσουν τον στόχο τους, αλλά να τον βγάλουν από τη μέση.Οπως διαπιστώθηκε, οι σφαίρες των δολοφόνων του είχαν προκαλέσει ένα διαμπερές τραύμα κάτω από το μάτι με πύλη εξόδου στο πίσω μέρος του κεφαλιού και ένα τυφλό τραύμα στο ύψος της μασχάλης, το οποίο διέλυσε τις αρτηρίες και προκάλεσε ακατάσχετη αιμορραγία.

Τα ενδεχόμενα που εξετάζονται για το κίνητρο της γκανγκστερικής δολοφονίας είναι αφενός το ξεκαθάρισμα διαφορών από δοσοληψίες για ναρκωτικά και αφετέρου να εστάλη με τον τρόπο αυτόν ένα μήνυμα στους διακινητές ναρκωτικών που δρουν στα Εξάρχεια.

Αμαρτωλό παρελθόν

Από την έρευνα της Ασφάλειας ο 36χρονος νεκρός είναι κατά πάσα πιθανότητα Αιγύπτιος, ο οποίος έχει συλληφθεί τουλάχιστον πέντε φορές στο παρελθόν για όπλα και ναρκωτικά, και δήλωσε και τις πέντε φορές διαφορετικά στοιχεία και εθνικότητα!

Οι αστυνομικοί που έφθασαν στον τόπο του εγκλήματος βρήκαν στις τσέπες του θύματος της δολοφονικής ενέδρας δύο πανάκριβα κινητά τηλέφωνα με επαφές γραμμένες στην αραβική γλώσσα, ενώ από μια αρμαθιά κλειδιά που είχε στην κατοχή του ξεχώρισαν ένα που έγραφε «Οδ. Ερεσού». Αμέσως, άνδρες της Ασφάλειας ξεκίνησαν έρευνα πόρτα πόρτα στην οδό Ερεσού, προκειμένου να διαπιστώσουν εάν κάπου εκεί κατοικούσε ο Αραβας. Τελικά, κατάφεραν να εντοπίσουν το διαμέρισμά του χθες το βράδυ και πραγματοποίησαν έρευνα.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο Παλαιστίνιος δεν ήταν σεσημασμένος, όμως φέρεται ότι ήταν ύποπτος για εκτεταμένη διακίνηση ναρκωτικών, κυρίως κοκαΐνης και ηρωίνης, καθώς διατηρούσε σχέσεις με την αλβανική μαφία των ναρκωτικών που λυμαίνεται την περιοχή των Εξαρχείων. Εδώ και έναν χρόνο οι Αλβανοί «βαρόνοι» των ναρκωτικών βρίσκονται σε ανοιχτό πόλεμο με ομάδες αντιεξουσιαστών που αντιδρούν στη μετατροπή της περιοχής σε στέκι διακίνησης. Μάλιστα, λέγεται ότι ο δολοφονημένος άνδρας είχε εμπλακεί ενεργά στην ανελέητη κόντρα τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα