Σεξ και πάθη στα κελιά της φυλακής

COVER STORYΣεξ και πάθη στα κελιά της φυλακήςΤρίτη, Ιανουάριος 20, 2015 - 15:10

Παθιασμένους έρωτες, συνευρέσεις με την ανοχή των σωφρονιστικών υπαλλήλων και σκηνές ζηλοτυπίας φαίνεται πως ζούσε πίσω από τα κάγκελα της φυλακής ο Παναγιώτης Βλαστός.

Ο φερόμενος και ως εγκέφαλος της ελληνικής «Καμόρα», που κατηγορείται ότι συντόνιζε απαγωγές, εκβιασμούς, συμβόλαια θανάτου και επιθέσεις με εκρηκτικούς μηχανισμούς, εμφανίζεται ως ο «άρχοντας» του Κορυδαλλού, που φέρεται ότι δωροδοκούσε υπαλλήλους, απολάμβανε απίστευτα προνόμια, συναναστρεφόταν όποιον ήθελε και κυκλοφορούσε ελεύθερα σε όλες τις πτέρυγες. Παράλληλα φέρεται ότι είχε μετατρέψει το κελί του σε ερωτική φωλιά, καθώς είχε το «ελευθέρας» να συνευρίσκεται με τις ερωτικές συντρόφους του στους χώρους του σωφρονιστικού καταστήματος!

«Ο Π. Βλαστός δεχόταν επισκεπτήρια παράτυπα τόσο στον χώρο του Αρχιφυλακείου της Στ' Πτέρυγας (σ.σ: η αποκαλούμενη VIP) όσο και εντός του κελιού του, όπου τον είχε επισκεφτεί μία φορά η Ευαγγελία Βλαστού, όπως και η δικηγόρος του, η οποία έκανε πολλά "ελεύθερα" επισκεπτήρια εντός του κελιού του Βλαστού, όπου συνευρίσκονταν ερωτικά με τη συνήγορο του» σημειώνεται στο διαβιβαστικό της Αστυνομίας. Μάλιστα τα... παραστρατήματα και οι συχνές επισκέψεις που δεχόταν ο βαρυποινίτης από την επίσης κατηγορούμενη στην υπόθεση συνήγορό του φαίνεται πως έφτασαν κάποια στιγμή στα αυτιά της τότε συντρόφου του, η οποία άρχισε να παρακολουθεί το (παράνομο) κινητό του για να διαπιστώσει αν διατηρούσε παράλληλη σχέση!
Σύμφωνα με τη δικογραφία της υπόθεσης, η 34χρονη «Πένυ», όπως αναφέρεται η πρώην σύντροφος του Βλαστού Παναγιώτα Καρπούζου, που φέρεται ότι εκτελούσε και χρέη εντολοδόχου του, πήγε τον Νοέμβριο του 2012 σε κατάστημα κινητής τηλεφωνίας στα Μελίσσια.

Παρακολούθηση

Εκεί, προφασιζόμενη ότι ήθελε να εξυπηρετήσει ένα φίλο της που του χάλασε η κάρτα sim, ζήτησε από έναν υπάλληλο να ενεργοποιήσει άλλη κάρτα με τον ίδιο αριθμό. Μάλιστα φέρεται να του έδωσε και 20 ευρώ για να ενεργοποιήσει τη νέα κάρτα στα ίδια στοιχεία αλλοδαπού που είχε ενεργοποιηθεί αρχικά. Οταν ενεργοποιήθηκε η νέα κάρτα sim, διακόπηκε η λειτουργία αυτής που κατείχε ο Παναγιώτης Βλαστός.

Ετσι η «Πένυ» μπορούσε να διαπιστώσει ποιοι αριθμοί τον καλούσαν. Για κάποιες από τις τηλεφωνικές συνδέσεις που καλούσαν τον συγκεκριμένο αριθμό τηλεφώνου ζήτησε από τον ίδιο υπάλληλο να τις απενεργοποιήσει προκειμένου να διαπιστώσει τους χρήστες τους. Συνολικά ο υπάλληλος απενεργοποίησε έξι με οκτώ κάρτες sim-κλώνους που του ζήτησε η «Πένυ» δίνοντάς του το χρηματικό ποσό των 100-150 ευρώ.

Τρεις μήνες αργότερα, τον Φεβρουάριο, το ζευγάρι χώρισε και για καιρό οι σχέσεις του παρέμεναν τεταμένες. Μάλιστα, σύμφωνα με τη δικογραφία, ο βαρυποινίτης σκέφτηκε κάποια στιγμή ακόμα και να τη βγάλει από τη μέση. Χαρακτηριστική είναι η φράση που φέρεται ότι είπε στην ξαδέρφη του «Λίτσα», όταν τον επισκέφθηκε στη φυλακή: «Εδώ η Πένυ που είναι π..., κ..., δεν μου έφαγε λεφτά. Αλλο που φούσκωνε τους λογαριασμούς κι εγώ δεν έλεγα τίποτα. (...) Και όταν έγινε αυτό με τα τηλέφωνα, ήμουν έτοιμος να στείλω άτομο έξω από το σπίτι της, να την περιμένει να τη φάει».

Ο έγκλειστος βαρυποινίτης φέρεται ότι απολάμβανε προνόμια που στους περισσότερους κρατουμένους θα φαίνονταν αδιανόητα. Ανάμεσα στις απαιτήσεις που του «χρεώνει» η Αστυνομία είναι ότι ήθελε στο κελί του φρεσκοπλυμένα ρούχα και... σολομό! Μάλιστα από τη δικογραφία φαίνεται πως το «ντελίβερι» είχε αναλάβει η μητέρα της δικηγόρου Αδαμαντίας Αγγελέτου, που κατηγορείται κι εκείνη για την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης!

Η γυναίκα αντιμετωπίζει το αδίκημα της τοκογλυφίας κατά συναυτουργία, καθώς φέρεται να έδωσε 20.000 ευρώ στον Βλαστό, τα οποία στη συνέχεια (εν αγνοία της, όπως καταθέτει, σύμφωνα με πληροφορίες) ο βαρυποινίτης δάνεισε σε άλλο άτομο με μηνιαίο τόκο 5%. Στην προανακριτική απολογία της εξιστορεί στους αστυνομικούς του Τμήματος Εκβιαστών πώς η δικηγόρος κόρη της ανέλαβε τις υποθέσεις του Βλαστού, ενώ ενδιαφέρον παρουσιάζει το σημείο στο οποίο περιγράφεται αναλυτικά η... πορεία του σολομού:

«Πρόσφατα του είχα στείλει τρία κιλά σολομό κατεψυγμένο με την κόρη μου. Να διευκρινίσω ότι τα ρούχα του Παναγιώτη τα έπλενα και όταν ήταν στα Τρίκαλα, αφού τα έφερνε στο σπίτι μου η ξαδέρφη του Λίτσα. Αυτό ήταν επιλογή μου, κάτι που έχω ξανακάνει και για άλλους ανθρώπους. Ο Παναγιώτης μού είχε μεταφέρει την ευχαρίστησή του για την κίνησή μου αυτή, καθώς, όπως είχε πει, του άρεσε η αίσθηση του φρεσκοπλυμένου. Μέσω των ρούχων λοιπόν πρωτογνώρισα τη Λίτσα και αργότερα βγήκαμε και έξω. Αυτό έγινε μια φορά που πήγαμε στο Μοναστηράκι, σε μια εκκλησία όπου διαβάζουν φανουρόπιτες».

Αφέθηκαν ελεύθεροι μετά τις απολογίες έξι κατηγορούμενοι
Οι πρώτοι έξι κατηγορούμενοι για την εγκληματική οργάνωση που φέρεται ότι δρούσε με προπύργιο τις φυλακές Κορυδαλλού αφέθηκαν χθες ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους, μετά τις απολογίες τους στους ανακριτές Διαφθοράς, στους οποίους αρνήθηκαν τις κατηγορίες. Από τους έξι μόνο στην πρώην σύζυγο του Παναγιώτη Βλαστού, την Ιωάννα Χήρα, επιβλήθηκαν καταβολή εγγύησης ύψους 50.000 ευρώ και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα. Στους υπόλοιπους πέντε επιβλήθηκαν μόνο οι περιοριστικοί όροι της εμφάνισης σε αστυνομικό τμήμα και της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Πρόκειται για τον αλλοδαπό ΣαΐντΑφσαργιάν, ο οποίος κατηγορούνταν για συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση και σε εκρήξεις, τον Γιώργο Βερεσέ, ο οποίος επίσης φέρεται ως μέλος της οργάνωσης, τους γονείς του Γιάννη Σκαφτούρου, Κατερίνα και Νίκο, καθώς και τον Ευστάθιο Πανάγου, ο οποίος αντιμετώπιζε κατηγορία μόνο για παράβαση του νόμου περί όπλων.

Νωρίτερα στις απολογίες τους οι γονείς του Γιάννη Σκαφτούρου εξέφρασαν, σύμφωνα με πληροφορίες, το παράπονό τους, ως δύο γέροντες οι οποίοι είχαν την ατυχία να μεγαλώσουν παιδιά με παραβατική συμπεριφορά και βρέθηκαν να κατηγορούνται για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, ξέπλυμα βρόμικου χρήματος και εκρήξεις. Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Νίκος Σκαφτούρος υποστήριξε ενώπιον του ανακριτή Διαφθοράς: «Είχαμε την ατυχία τα παιδιά μας από τα 35 τους χρόνια να έχουν παραβατική συμπεριφορά και να τα επισκεπτόμαστε στις φυλακές για να τους πάμε τρόφιμα. Αυτή είναι η μόνη μας σχέση με τις φυλακές. Ούτε εγώ ούτε η γυναίκα μου δεν κρατήσαμε και δεν φυλάξαμε ούτε λεφτά του Βλαστού ούτε του γιου μας Γιάννη, που προέρχονται από παράνομες πράξεις. Είμαστε δύο γέροντες που μεγαλώσαμε βόσκοντας αιγοπρόβατα δύο παιδιά, τα παντρέψαμε και έχουμε από αυτά έξι εγγόνια».

Από την πλευρά της, η Ιωάννα Χήρα, σύμφωνα με πληροφορίες, στην απολογία της ισχυρίστηκε ότι τα 332.000 ευρώ που βρέθηκαν στο σπίτι της προέρχονται από την πώληση δύο ακινήτων. «Με τον Παναγιώτη Βλαστό έχουμε χωρίσει εδώ και τέσσερα χρόνια. Δεν έχουμε καμία σχέση. Αρνούμαι οποιαδήποτε εμπλοκή».

Μαρία Μεϊμάρη.
Θεοδόσης Π. Πάνου

Διαβάστε επίσης: Η Λίτσα το «αντράκι» που ήξερε να κατασκευάζει βόμβες
Το προφίλ της Ευαγγελίας Βλαστού που έκαψε την «εταιρία εκβιαστών», η σχέση της με τον ξάδερφό της και τα κρυμμένα εκατομμύρια

Keywords
Τυχαία Θέματα
  • Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Espresso