Ρομπότ 500 ετών!

18:22 9/2/2017 - Πηγή: Espresso
ΚΟΣΜΟΣΡομπότ 500 ετών!Πέμπτη, Φεβρουάριος 9, 2017 - 18:22

Η εισβολή των ρομπότ έχει αρχίσει! Πάνω από 100 ποικιλόμορφα δημιουργήματα της τεχνολογίας έχουν κάνει κατάληψη στο Science Museum στο Λονδίνο αλλά με... ειρηνικές διαθέσεις.

Από την
Kατερίνα Νικολοπούλου

Για την ακρίβεια, με στόχο να διδάξουν στους ανθρώπους την 500ετή ιστορία τους. Ο αυτόματος μοναχός του 16ου αιώνα, χαρακτήρες ταινιών επιστημονικής φαντασίας καθώς και

πρωτότυπα που βρίσκονται ακόμα σε ερευνητικό στάδιο είναι τα εκθέματα της νέας έκθεσης με τίτλο «Robots», που άνοιξε τις πύλες της χθες και «διηγείται» την αναζήτηση της ανθρωπότητας εδώ και αιώνες να δημιουργήσει κατά τα πρότυπα του ανθρώπου ομιλούσες, κινούμενες αλλά και σκεπτόμενες μηχανές.

Οι διοργανωτές διερευνούν επιπλέον τον ρόλο που έπαιξαν οι ανθρωπόμορφες μηχανές στη θρησκεία, στη βιομηχανική επανάσταση, στην επιστήμη αλλά και στον πολιτισμό της καθημερινότητάς μας.

Γυρίσματα ταινιών

Το πρώτο που συναντά κανείς μπαίνοντας στην έκθεση είναι πολύ ρεαλιστικό μωρό ρομπότ που έχει χρησιμοποιηθεί στα γυρίσματα ταινιών και το οποίο μπορεί να φταρνιστεί, να αναπνεύσει και να κουνήσει τα χέρια και τα πόδια του. Το ρομπότ επί της υποδοχής είναι η Inkha, που απαντά σε ερωτήσεις και προσφέρει συμβουλές μόδας, ενώ ο Zeno R25 μπορεί να αντιγράψει τις εκφράσεις του προσώπου του ανθρώπου που έχει απέναντί του. Αντανακλαστικές αντιδράσεις στους περαστικούς έχει και η Rosa, η οποία γυρνά το κεφάλι της κάθε φορά που περνά κάποιος. Οσο για τον Komoroid από την Ιαπωνία που δείχνει σαν ζωντανός, είναι ο newscaster της παρέας, αφού διαβάζει δελτία με ειδήσεις που αφορούν το σινάφι του, ενώ ο RoboThespian κάνει φωνητικές ασκήσεις και δίνει θεατρικές παραστάσεις.

«Το να έρχεσαι πρόσωπο με πρόσωπο με ένα ανθρωπόμορφο μηχάνημα ήταν πάντα μια εμπειρία που δημιουργούσε ανάμεικτα συναισθήματα. Η άβολη αυτή αίσθηση, ότι έχεις απέναντί σου κάτι που δεν μπορείς να αγγίξεις πραγματικά, είναι το επίκεντρο της μακράς σχέσης μας με τα ρομπότ» σχολιάζει ο επικεφαλής της έκθεσης Μπεν Ράσελ.

Keywords
Τυχαία Θέματα