Ο Χόουπ, που περιπλανιόταν σαν «φάντασμα» στους δρόμους, πήγε σχολείο

18:04 9/2/2017 - Πηγή: Espresso
ΚΟΣΜΟΣΝιγηρίαΟ Χόουπ, που περιπλανιόταν σαν «φάντασμα» στους δρόμους, πήγε σχολείοΠέμπτη, Φεβρουάριος 9, 2017 - 18:03

Αποστεωμένο και παραδομένο στις μύγες που το περιτριγύριζαν, περιπλανιόταν για οκτώ μήνες μόνο του στους δρόμους χωριού της Νιγηρίας, όπου το είχαν εγκαταλείψει οι γονείς του πιστεύοντας ότι ήταν μάγος.

Η μοίρα, όμως, του έστειλε έναν σωτήρα, την Ανια Ρίνγκρεν Λόβεν, η οποία πρώτα του έδωσε νερό κι ένα μπισκότο,

και στη συνέχεια νέα ζωή!

Οι φωτογραφίες του ετοιμοθάνατου αγοριού, που έδωσε στη δημοσιότητα πριν από έναν χρόνο, είχαν προκαλέσει παγκόσμιο σοκ. Τώρα, οι φωτογραφίες του δίχρονου Χόουπ είναι η απεικόνιση του ονόματός του, που σημαίνει «ελπίδα», αφού δείχνουν ένα υγιέστατο και χαρούμενο αγοράκι που κάνει το ντεμπούτο του στο σχολείο. Η Λόβεν, που είναι από τη Δανία αλλά μένει στην Αφρική, στην επέτειο εκείνης της σοκαριστικής φωτογραφίας ανέβασε άλλες, που δείχνουν πόσο εντυπωσιακά καλύτερο μπορεί να είναι το «μετά» από το «πριν», όταν κάποιος ενδιαφερθεί και δείξει λίγη αγάπη.

«Στις 30 Ιανουαρίου 2016 συμμετείχα σε μια αποστολή διάσωσης με τη νιγηριανή ομάδα μας. Μια αποστολή διάσωσης που έγινε viral και σήμερα συμπληρώνεται ακριβώς ένας χρόνος από τότε που ο κόσμος γνώρισε ένα μικρό αγοράκι, το οποίο ονομάσαμε Χόουπ. Αυτή την εβδομάδα, ο Χόουπ άρχισε το σχολείο» έγραψε σε μια συγκινητική ανάρτηση στο facebook η Δανέζα, που εργάζεται για λογαριασμό μη κερδοσκοπικής οργάνωσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα