Ραδιομαραθώνιος στο Σίδνεϊ

ΡΕΠΟΡΤΑΖΠΟΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΓΑΠΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΡαδιομαραθώνιος στο Σίδνεϊ Τρίτη, Φεβρουάριος 10, 2015 - 19:37

Στη μνήμη της μικρής τους κόρης Κωνσταντίνας-Αγγελικής, που «έφυγε» ξαφνικά από τη ζωή, ο Κώστας Γρίμπιλας και η σύζυγός του Πόπη Καρατζή διοργανώνουν στις 12 Φεβρουαρίου ένα μεγάλο ραδιομαραθώνιο αγάπης στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας.

Το Ιδρυμα

Konstantina Angelique Gribilas Foundation θα μαζέψει χρήματα, τα οποία θα διαθέσει κατόπιν σε οικογένειες με μωρά που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα, αλλά και στην Εντατική του νοσοκομείου παίδων του Σίδνεϊ, εκεί όπου νοσηλευόταν το μικρό αγγελούδι του ζευγαριού.

Ο ομογενής δημοσιογράφος θα βρίσκεται στα μικρόφωνα του ελληνικού ραδιοφωνικού σταθμού 2MM (με εμβέλεια σε όλη την Αυστραλία) για 24 ώρες.

«Αιμορραγεί η καρδιά μου όταν θυμάμαι το παιδί μου στην Εντατική. Η κόρη μου δεν άντεξε και έβγαλε αμέσως φτερά αγγέλου. Μα, είναι τόσα πολλά τα παιδάκια που δίνουν μάχη να κρατηθούν στη ζωή μέσα στα νοσοκομεία και οι ανάγκες τεράστιες! Ελάτε να βοηθήσουμε όλοι μαζί! Δίνεις αγάπη, λαμβάνεις αγάπη» ήταν το μήνυμα που έστειλε πριν από λίγες ημέρες στις τέσσερις μεριές του πλανήτη ο Κώστας Γρίμπιλας. Και συνέχισε: «Ο σκοπός του ραδιομαραθώνιου είναι ιερός και τολμώ να ζητήσω δημόσια τη βοήθεια όλων των συναδέλφων μου στην Ελλάδα. Χρειάζομαι "επωνύμους" να βγουν τηλεφωνικά και να δώσουν το δικό τους μήνυμα».

Ο Γιώργος Αυτιάς, η Βίκυ Χατζηβασιλείου, η Τατιάνα Στεφανίδου, η Ελεονώρα Μελέτη και η Κλέλια Πανταζή ήταν από τους πρώτους που ανταποκρίθηκαν στην έκκλησή του. Μάλιστα ο Νίκος Κουρκούλης με την Κέλλυ Κελεκίδου (έχουν μετακομίσει εδώ και λίγο καιρό στη χώρα των καγκουρό) αναμένεται να τραγουδήσουν και στο gala dinner που θα ακολουθήσει.

«Eχω ζήσει αυτή την ιστορία από πολύ κοντά και είμαι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος. Οπου υπάρχει ανθρώπινη ανάγκη είμαι παρών και βοηθώ με ό,τι και όπως μπορώ. Ο Κώστας Γρίμπιλας με αναζήτησε και άμεσα επικοινώνησα μαζί του. Μου εξήγησε για τη μεγάλη προσπάθεια που κάνει και τον διαβεβαίωσα πως θα κάνω ό,τι χρειαστεί για να μαζευτούν αυτά τα χρήματα» δήλωσε ο Γιώργος Αυτιάς στην «Espresso».

Ο Κώστας Γρίμπιλας, που ζει με «δανεική» καρδιά από το 2008 (εκείνη του Ντουζόν Ζάμιτ, ο οποίος έχασε τη ζωή του στη Μύκονο), αν και κατάφερε να ξεγελάσει τον θάνατο, έμελλε να βιώσει την απόγνωση, την απώλεια και τον πόνο χάνοντας μέσα σε μια στιγμή τη μοναχοκόρη του Κωνσταντίνα-Αγγελική που «έφυγε» πρόωρα, σε ηλικία μόλις 9 μηνών. Δεν κατάφερε να εξασφαλίσει ένα δεύτερο θαύμα για το παιδάκι του και ο θάνατός της σκόρπισε θλίψη στην οικογένειά του στην Ελλάδα αλλά και στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας.

Δήμητρα Δάρδα

Keywords
Τυχαία Θέματα