Νέο trend: Οι γυναίκες ξυρίζουν το πρόσωπο!

ΡΕΠΟΡΤΑΖΝέο trend: Οι γυναίκες ξυρίζουν το πρόσωπο!Τρίτη, Φεβρουάριος 10, 2015 - 15:56

Ακόμα ένα αντρικό προπύργιο κατακτούν οι γυναίκες, όχι στο πλαίσιο του αγώνα για ισότητα, αλλά σε εκείνο της μάχης για την ομορφιά. Μετά τα ρούχα και τα αντρικά αξεσουάρ, οι γυναίκες παίρνουν τώρα από τους άντρες και το ξυραφάκι τους, όχι βέβαια για τα πόδια ή τις μασχάλες, αλλά για το πρόσωπό τους!

Αν και ακούγεται ακραίο, αυτή είναι η νέα τάση,

την οποία μάλιστα ενισχύουν δυναμικά και οι δερματολόγοι, όσο κι αν οι αισθητικοί ανατριχιάζουν στην ιδέα και μόνο. Οπως λένε οι γιατροί, το ξύρισμα δεν απαλλάσσει τις γυναίκες από το τυχόν χνούδι ή την ανεπιθύμητη τριχοφυΐα, αλλά ενισχύει πάρα πολύ το δέρμα τους. Αφήστε που είναι μύθος η άποψη πως ό,τι ξυρίζεται φυτρώνει πιο έντονο και πυκνό. Γυναίκες που έχουν ήδη «υποκύψει» στη νέα τάση υποστηρίζουν ότι μετά το ξύρισμα το μέικ απ απλώνεται πολύ πιο εύκολα και ομοιόμορφα, τα προϊόντα περιποίησης της επιδερμίδας απορροφώνται καλύτερα και το δέρμα λάμπει.

Αυτό, εξηγεί ο δρ Μάικλ Πράγκερ, συμβαίνει επειδή το ξυράφι απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα του δέρματος προσφέροντας καλύτερη όψη, ενώ αυξάνει την παραγωγή κολλαγόνου, του στοιχείου που διατηρεί νεανική την επιδερμίδα, μειώνοντας τις ρυτίδες. Ο συνάδελφός του δερματολόγος δρ Νιλ Σουλτς επισημαίνει ότι αν παρατηρήσει κανείς άντρες και γυναίκες της ίδιας ηλικίας, που ζουν υπό ίδιες συνθήκες, η επιδερμίδα των αντρών είναι σε καλύτερη κατάσταση. Αυτό συμβαίνει, όπως λέει, επειδή οι άντρες ξυρίζονται.

Οσο για διάσημες γυναίκες που ξύριζαν το πρόσωπό τους, λέγεται πως μεταξύ αυτών ήταν η Μέριλιν Μονρόε, η Λιζ Τέιλορ και η Κλεοπάτρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα