Πυρετός για τον γάμο του Σαββίδη jr

SHOWBIZΠυρετός για τον γάμο του Σαββίδη jrΠαρασκευή, Ιούνιος 10, 2016 - 14:59

Δεκάδες εργάτες δουλεύουν πυρετωδώς υπό το βλέμμα σεκιουριτάδων που «ακροβολίζονται» γύρω από τον ναό, απαγορεύοντας σε οποιονδήποτε να πλησιάσει! Στους ρυθμούς της προετοιμασίας του γάμου του γιου του Ιβάν Σαββίδη «χορεύει» το χωριό Πρόχωμα της Θεσσαλονίκης.

ΑΠΟ ΤΟΝ
ΜΑΡΙΟ ΠΕΤΜΕΖΑ

Ο θρησκευτικός γάμος-υπερπαραγωγή

του 25χρονου Γιώργου με την όμορφη Γιάνα αποτελεί κεντρικό θέμα συζήτησης των κατοίκων, που αναμένουν την άφιξη χιλιάδων καλεσμένων από Ελλάδα και εξωτερικό. Κάποιοι θα προσγειωθούν στον Ναό του Αγίου Πνεύματος, που έχτισε ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, αφού διαθέτει ελικοδρόμιο!

Στην εκκλησία, όπου το απόγευμα του Σαββάτου θα ενωθούν με τα δεσμά του γάμου ο Σαββίδης junior και η 22χρονη αγαπημένη του, η είσοδος ήδη απαγορεύεται αυστηρά σε όλους. Το πρωί της Πέμπτης το προαύλιο ήταν γεμάτο φορτηγά και βαν με εργάτες από τα συνεργεία που όλες τις προηγούμενες ημέρες διαμόρφωναν τον χώρο.

Μάλιστα, επικεφαλής τους είναι ο αδελφός του Ιβάν Σαββίδη Γρηγόρης. «Βρίσκεται εκεί από το πρωί μέχρι αργά το βράδυ. Είναι πολλές οι δουλειές που πρέπει να γίνουν» είπε στην «Espresso» ο γιος του Ηλίας, ο οποίος ζει στο χωριό και είναι και ο οδηγός του λεωφορείου που μεταφέρει την ομάδα του ΠΑΟΚ.

Μπροστά από την εκκλησία βρίσκεται ένα τεράστιο χωράφι. Εκεί εργάτες έκοβαν τα χόρτα, όπως και μέσα στο χωριό και στους δρόμους που οδηγούν στον ναό, όπου θα σταθμεύσουν οι λιμουζίνες των Ρώσων κροίσων αλλά και των καλλιτεχνών, που, μεταξύ άλλων, θα δώσουν το «παρών». Στον γάμο έχουν προσκληθεί περίπου 3.000 άτομα, που θα μείνουν στο «Porto Carras», στο «Makedonia Palace» και αλλού.

Οι κάτοικοι του χωριού (βρίσκεται 40 χλμ. έξω από τη Θεσσαλονίκη), άσχετα αν είναι καλεσμένοι στον γάμο, ζουν εδώ και τουλάχιστον έναν μήνα στους ρυθμούς του. Κάποιοι από αυτούς έβαψαν τις αυλές τους και τα σπίτια τους, ώστε να είναι έτοιμοι σε τυχόν επισκέψεις, αφού στο χωριό αναμένεται να έρθουν και συγγενείς τους από τη Ρωσία.

Κλειστοί δρόμοι

«Ξέρουμε ότι η Αστυνομία θα κλείσει και τον κεντρικό δρόμο για να έρθουν όλοι αυτοί οι επίσημοι» σημείωσε μία κάτοικος, δείχνοντας λίγο ενοχλημένη από τον... πυρετό των προετοιμασιών! Μέτρα ασφαλείας έχουν τεθεί σε εφαρμογή εδώ και αρκετές ημέρες και θα καταστήσουν αδύνατη την πρόσβαση την ημέρα του γάμου σε όποιον δεν έχει πρόσκληση.

Ηδη όποιος προσπαθεί να βρεθεί ακόμη και σε απόσταση μερικών εκατοντάδων μέτρων από την εκκλησία βρίσκεται αντιμέτωπος με τους σεκιουριτάδες, που δεν επιτρέπουν σε κανέναν να πλησιάσει, ακόμη κι αν θέλει να ανάψει ένα κερί στην εκκλησία!

«Γίνονται διάφορες εργασίες, για παράδειγμα περνούν καλώδια με ρεύμα και είναι επικίνδυνο για κάποιον που δεν έχει δουλειά να μπει στο εκκλησάκι» εξήγησε ένας από τους «φρουρούς» του ναού, δικαιολογώντας τα αυστηρά μέτρα.

Ο Ιερός Ναός Αγίου Πνεύματος, που αποτελεί πιστό αντίγραφο της εκκλησίας που υπάρχει στο χωριό του Ιβάν Σαββίδη στη Σάντα Γεωργίας, βρίσκεται σε ένα ύψωμα και οι χρυσοί τρούλοι του ξεχωρίζουν από μακριά. Ο Σαββίδης δεν έχτισε τυχαία το εκκλησάκι στο Πρόχωμα, καθώς στο χωριό αυτό εγκαταστάθηκαν οι πρόσφυγες γονείς του.

Η δωρεά του είναι εντυπωσιακή, καθώς ο ναός χτίστηκε με πέτρα που έφερε από τη Δαμασκό, ενώ οι επιβλητικοί τρούλοι ήρθαν με φορτηγά από το Ροστόφ.

Πρόκειται για το εκκλησάκι με την καλύτερη σηματοδότηση στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης, αφού ακόμη και ο ταξιδιώτης που δεν γνωρίζει τα κατατόπια δεν θα δυσκολευτεί να το βρει, ακολουθώντας τις πινακίδες που έχουν τοποθετηθεί σε πολλά σημεία του οδικού δικτύου και οδηγούν μπροστά στην πόρτα του.

Χορός εκπλήξεων στο «Παλατάκι»

Μετά τον γάμο χλιδής του Γιώργου Σαββίδη και της Γιάννα Κουντιάκοβα στο Πρόχωμα, θα ακολουθήσει glam δεξίωση στο Κυβερνείο στην Καλαμαριά, το γνωστό και ως Παλατάκι. Λεωφορεία θα μεταφέρουν τους καλεσμένους στο προαύλιο του ιστορικού κτιρίου, που παραχωρήθηκε από το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης για το γαμήλιο γλέντι. Οπως είχε αποκαλύψει η «Espresso», ο χώρος ανακαινίστηκε ριζικά και στήθηκε πίστα για να απολαύσουν οι καλεσμένοι τόσο τον Λευτέρη Πανταζή όσο και τον Αντώνη Ρέμο!

Οι δύο τραγουδιστές θα δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους για να ξεσηκώσουν τους προσκεκλημένους με ένα ρεπερτόριο για όλα τα γούστα. «Θα τραγουδήσω ένα πρόγραμμα αξιώσεων με ρωσικά, ποντιακά, ρεμπέτικα, λαϊκά κομμάτια, αλλά και όλες τις επιτυχίες μου. Θα διασκεδάσω τον κόσμο, γιατί εγώ αυτό ξέρω να κάνω. Με τον Ιβάν Σαββίδη γνωρίζομαι πολλά χρόνια, έχω κάνει μαζί του συναυλίες στη Ρωσία» αποκάλυψε ο Λευτέρης Πανταζής.

Η μυστικότητα με την οποία έγιναν οι προετοιμασίες στο Παλατάκι οδηγεί στο συμπέρασμα ότι ετοιμάζονται κι άλλες εκπλήξεις, που θα αποκαλυφθούν μόνο μπροστά στα μάτια όσων έχουν πρόκληση για τη δεξίωση του γάμου της χρονιάς.

Ρώσοι stars

Το πρόγραμμα, σύμφωνα με πληροφορίες, θα περιλαμβάνει και Ρώσους stars, που θα χορέψουν και θα τραγουδήσουν! Το ζευγάρι αναμένεται να φτάσει σήμερα στην Ελλάδα από τη Ρωσία.

Η Γιάννα και ο Γιώργος Σαββίδης γνωρίστηκαν στη Ρωσία, όπου έχουν ήδη παντρευτεί με πολιτικό γάμο. Οι κοινές εμφανίσεις του ζευγαριού είναι πολλές και η Γιάννα Σαββίδη δίνει το «παρών» σε αρκετούς αγώνες του ΠΑΟΚ, δείχνοντας ότι απολαμβάνει το ποδόσφαιρο.

Δεκάδες είναι και οι κοινές φωτογραφίες του ζευγαριού στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με τα πρόσωπά τους να λάμπουν από χαρά!

Keywords
Τυχαία Θέματα