Ρίο: Κατέψυξε το σπέρμα του!

18:32 9/6/2016 - Πηγή: Espresso
ΑΘΛΗΤΙΚΑΡίο: Κατέψυξε το σπέρμα του!Πέμπτη, Ιούνιος 9, 2016 - 18:31

Μ εγάλοι σταρ του μπάσκετ, όπως οι Καρμέλο Αντονι (ΗΠΑ) και Παού Γκασόλ (Ισπανία), έχουν εκφράσει ανοιχτά τους φόβους τους για τον ιό Ζίκα και δεν δείχνουν «ζεστοί» για συμμετοχή στους επερχόμενους (5-21/8) Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο

ντε Τζανέιρο.

Ο Γκρεγκ Ράδερφορντ, πάντως, δεν σκέφτηκε καν να μην ταξιδέψει στη Βραζιλία, επιθυμώντας να υπερασπιστεί τον τίτλο που κατέκτησε στο άλμα εις μήκος στους Ολυμπιακούς του Λονδίνου, το 2012. Ομως, ο Αγγλος άλτης, που είναι παράλληλα και πρωταθλητής Ευρώπης του 2014 και παγκόσμιος πρωταθλητής του 2015, είχε μια άλλη έμπνευση για να μη διακινδυνεύσει τα οικογενειακά όνειρά του.

Η Σούζι Βέριλ, σύζυγος του 29χρονου Ράδερφορντ, αποκάλυψε ότι ο σύντροφός της αποφάσισε να προχωρήσει σε... κατάψυξη δείγματος του σπέρματός του, ώστε να έχει τη δυνατότητα να αποκτήσει κι άλλα παιδιά -είναι ήδη πατέρας ενός αγοριού-, δίχως να φοβάται τον ιό.

Τα κρούσματα

Ο Ζίκα μεταδίδεται με το τσίμπημα κουνουπιών ή τη σεξουαλική επαφή και, εκτός από προβλήματα σε βρέφη (τους τελευταίους μήνες έχουν γεννηθεί περισσότερα από 1.000 παιδιά με μικροκεφαλία), προκαλεί το νευρολογικό σύνδρομο Guillain-Barre σε ενήλικες, το οποίο επιφέρει παράλυση και θάνατο.
Επίσης, η Βέριλ επεσήμανε ότι, για τον φόβο του ιού, δεν θα ταξιδέψει στο Ρίο με τον γιο της και δεν θα είναι στο πλευρό του χρυσού ολυμπιονίκη του Λονδίνου.

Keywords
Τυχαία Θέματα