«Ψάξτε καλά στη Βέροια για τον Μπεν»

ΡΕΠΟΡΤΑΖΚραυγή απόγνωσης από τη μητέρα του εξαφανισμένου (από το 1991) αγοριού στην Κω«Ψάξτε καλά στη Βέροια για τον Μπεν»Τρίτη, Ιανουάριος 20, 2015 - 16:24

Νέα έκκληση προς τους Ελληνες αστυνομικούς απευθύνει η μητέρα του Μπεν, η οποία -24 χρόνια μετά την εξαφάνιση του παιδιού από την Κω όπου η οικογένεια έκανε διακοπές- δεν έχει σταματήσει ούτε

στιγμή να ελπίζει και τον αναζητεί αδιάκοπα.

Αυτή τη φορά η Κέρι Νίνταμ ζητεί από την ΕΛ.ΑΣ. να στρέψει τις έρευνές της στη Βέροια, καθώς εμφανίζεται πεπεισμένη ότι εκεί βρίσκεται ο εξαφανισμένος γιος της. Μάλιστα προσφέρει για τις έρευνες μέρος του κεφαλαίου 700.000 λιρών που έχει συγκεντρώσει από διάφορες δωρεές!

Οπως αναφέρει στη βρετανική εφημερίδα «Daily Mirror» η μητέρα του Μπεν, ντετέκτιβ τής είπαν χαρακτηριστικά ότι στη Βέροια, «σε αυτή την παράξενη μικρή πόλη της Ελλάδας», έχουν εντοπιστεί οκτώ μάρτυρες που δήλωσαν ότι είδαν το μικρό αγόρι! Στη βρετανική εφημερίδα μίλησε και ο πρώην διπλωματικός ακόλουθος της Βρετανίας στην Ελλάδα Γκόρντον Μπέρναρντ που επίσης εξέφρασε τη βεβαιότητα πως ο μικρός Μπεν είχε πέσει θύμα απαγωγής όταν ήταν μόλις 21 μηνών (τον Αύγουστο του 1991) και καταγγέλλει την ΕΛ.ΑΣ. πως δεν είχε λάβει από την πρώτη στιγμή σοβαρά τις υποψίες της οικογένειας και των Βρετανών διπλωματών για απαγωγή.
Η οικογένεια του Μπεν Νίνταμ φέρεται ότι έχει δώσει στους Ελληνες αξιωματικούς τα ονόματα οκτώ ανθρώπων που ισχυρίζονται ότι είχαν δει στα μέσα και στα τέλη της δεκαετίας του '90 το αγόρι να τριγυρνά σε ένα χωριό στη Βέροια, το οποίο κατοικείται κυρίως από Ρομά. «Ψάξαμε παντού στον κόσμο, αλλά πάντα οι έρευνες επιστρέφουν σε αυτό το μικρό χωριό. Είμαι σίγουρη ότι το κλειδί για να βρεθεί ο γιος μου το έχει μια οικογένεια Ρομά που ζει εκεί. Πιστεύω κατά 99% πως ο Μπεν ήταν εκεί μεταξύ 1994-1998» λέει η Κέρι Νίνταμ (πέρυσι έγινε γιαγιά από την κόρη της).

Οι ελπίδες της οικογένειας αναπτερώθηκαν, όταν εμφανίστηκε ένας ακόμη μάρτυρας, αφότου έμαθε ότι η βρετανική αστυνομία είχε σκάψει κοντά στο σημείο όπου ο Μπεν είχε χαθεί: «Δεχτήκαμε μια κλήση από έναν άνδρα που είπε ότι η μητέρα του είχε δει στις ειδήσεις μια φωτογραφία του Μπεν και της θύμισε ένα παιδάκι που είχε δει στη Βέροια λίγα χρόνια πριν. Θυμήθηκε ότι είδε ένα ξανθό αγοράκι με γαλανά μάτια με αυτή την οικογένεια Ρομά» είπε η κυρία Νίνταμ.

Εύα Παπαδάτου

Keywords
Τυχαία Θέματα