Πρεμιέρα από τις Πρέσπες κάνουν τα «60’ Ελλάδα»

14:05 8/5/2013 - Πηγή: Espresso

Σήμερα είναι η πρεμιέρα της νέας εκπομπής του Alpha, «60’ Ελλάδα»με τον Νίκο Μάνεση. Ο πετυχημένος δημοσιογράφος, αφού έχει κατακτήσει την πρωτιά και με διαφορά στο κεντρικό δελτίο του Σαββατοκύριακου, οργώνει την Ελλάδα και δίνει τον ορισμό του ρεπορτάζ προβάλλοντας τα προβλήματα του κάθε τόπου, μέσα από τις καταγγελίες των κατοίκων της εκάστοτε περιοχής. Πρώτος σταθμός είναι η Φλώρινα.

Η Ελλάδα αρχίζει από τα σύνορα, σε έναν τόπο που πορεύεται σιωπηλά μέσα στην απέραντη λησμονιά της εγκατάλειψης. Με πολίτες όμως που όχι μόνο επιμένουν να ελπίζουν, αλλά κυρίως μένουν και δημιουργούν.

Τρεις χώρες, μία λίμνη: Ελλάδα - Σκόπια - Αλβανία. Ο ήλιος ανατέλλει στις Πρέσπες. Στο μοναδικό ελληνικό παραλίμνιο χωριό, τους Ψαράδες, οι κάτοικοι με τις ξυλόβαρκες βρίσκονται ήδη στην καρδιά της Λίμνης. Εκεί τους συναντά η εκπομπή…

Την ίδια ώρα που οι ψαράδες των Πρεσπών μοχθούν για το μεροκάματο, η πόλη στη Φλώρινα ξυπνά. Η κάμερα καταγράφει στιγμιότυπα από την καθημερινότητα της πόλης και φιλοξενεί τις μικρές και μεγάλες ιστορίες των ανθρώπων της. Tην ανεργία αλλά και τις προσπάθειες των νέων ανθρώπων να προωθήσουν τα προϊόντα της περιοχής. Το πέρασμα των συνόρων είναι πλέον καθημερινή διαδρομή για τους κατοίκους της Φλώρινας. Μεγάλος ο πειρασμός της αναζήτησης φθηνότερων προϊόντων στα Σκόπια.

Επόμενη στάση είναι το χωριό Μηλιώνας. Ενα ακατοίκητο χωριό που του έδωσαν και πάλι ζωή. Κάποιοι Αθηναίοι ήρθαν για να μείνουν εκεί και να δημιουργήσουν…

Keywords
Τυχαία Θέματα