Πουλούσαν κρέας από γαϊδούρια για μοσχάρι

ΡΕΠΟΡΤΑΖΠουλούσαν κρέας από γαϊδούρια για μοσχάριΔευτέρα, Ιανουάριος 12, 2015 - 17:05

Με τις κατηγορίες της ζωοκλοπής και της ζωοκτονίας βαρύνονται έπειτα από βούλευμα που εξέδωσε το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Ρόδου τα δύο αδέλφια, 31 και 36 ετών αντίστοιχα, που τον Μάρτιο του 2013 είχαν συλληφθεί επ' αυτοφώρω με δύο γαϊδούρια, τα οποία νωρίτερα είχαν κλέψει από αγρόκτημα. Η δίκη τους θα απασχολήσει το Τριμελές Εφετείο Δωδεκανήσου, ενώ στο σκαμνί θα καθίσει και ένας 32χρονος, κάτοικος Πεύκων, για απλή συνέργεια

στη ζωοκλοπή.


Ολα ξεκίνησαν ύστερα από καταγγελίες στο διαδίκτυο της οργάνωσης Paws & Claws Animal Rescue Rhodes, οι οποιές ήθελαν τους δύο ζωοκλέφτες να πωλούν γαϊδουρινό κρέας ως μοσχαρίσιο! Τότε, ο πρώην εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Ρόδου Κωνσταντίνος Μπούτσικος είχε παραγγείλει τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, ενώ κλήθηκαν για εξηγήσεις και μέλη της οργάνωσης, που διατείνονταν ότι το κρέας από τα κλεμμένα γαϊδούρια κατέληξε σε συγκεκριμένα κρεοπωλεία και εστιατόρια. Την ίδια περίοδο, ο Σύλλογος Κρεοπωλών Ρόδου άφηνε υπονοούμενα ότι οι αναρτήσεις της οργάνωσης εξυπηρετούσαν συγκεκριμένα συμφέροντα και κάλεσε τα μέλη της να αποδείξουν ότι η καταγγελία που έκαναν ίσχυε και να αποκαλύψουν τις λεπτομέρειες της υπόθεσης.

Δέρματα και ουρές
Από την πλευρά τους, οι δύο βασικοί κατηγορούμενοι αρνούνται την κατηγορία της ζωοκτονίας, παρά το γεγονός ότι σε αγρόκτημα που χρησιμοποιούσαν βρέθηκαν δέρματα, ουρές και κομμάτια γαϊδουριών, καθώς εκείνοι ισχυρίζονται πως επρόκειτο για κουφάρια από αίγες, αγελάδες και μοσχάρια. Τη 17η Φεβρουαρίου 2013 καταγγέλθηκε στον Αστυνομικό Σταθμό Λίνδου από κάτοικο της περιοχής ότι άγνωστοι δράστες αφαίρεσαν από μάντρα στην Κάλαθο δύο γαϊδούρια και θανάτωσαν το ένα εξ αυτών. Το ζώο βρέθηκε με χτυπήματα στο κρανίο από βαρύ αντικείμενο και τεμαχισμένο.


Την 4η Μαρτίου 2013 καταγγέλθηκε -πάλι στον Αστυνομικό Σταθμό Λίνδου- από μια γυναίκα ότι στη μάντρα που διατηρεί στην περιοχή Κουκουμάνα η κεντρική πόρτα ήταν παραβιασμένη, ενώ έλειπαν δύο πρόβατα και τρία κατσίκια, τα οποία βρήκε αργότερα σφαγμένα σε κοντινή απόσταση. Λίγες μέρες αργότερα, την 11η Μαρτίου 2013 καταγγέλθηκε στο ίδιο Α.Τ. από κάτοικο της περιοχής ότι μεταξύ της 7ης και 8ης Μαρτίου 2013 άγνωστοι δράστες μετέβησαν σε μάντρα που διατηρεί στα Βληχά και έκλεψαν ένα θηλυκό γαϊδούρι, χρώματος μαύρου, που κυοφορούσε.


Οι καταγγελίες είχαν ως αποτέλεσμα να ξεκινήσουν άμεσα οι έρευνες, με αποτέλεσμα να συλληφθούν στα Πλατάνια από αστυνομικούς του Α.Τ. Ιαλυσού οι δύο κατηγορούμενοι και ακόμη ένα άτομο, καθώς έπειτα από αστυνομικό έλεγχο βρέθηκαν δύο γαϊδούρια, χρώματος καφέ και καφέ-λευκού, γένους θηλυκού, τα οποία είχαν κλαπεί την ίδια μέρα από αγρόκτημα στη Λάρδο. Επίσης, σε αγρόκτημα που χρησιμοποιούσαν βρέθηκαν το κεφάλι, τα πόδια, η ουρά, η κοιλιά και το δέρμα ενός άλλου γαϊδουριού, καθώς και το γαϊδουράκι που ήταν έτοιμο να γεννηθεί. Σε γκρεμό στον οποίο καταλήγει το εν λόγω αγρόκτημα βρέθηκαν ακόμη τα τέσσερα πόδια, η ουρά και το κουφάρι άλλου γαϊδάρου.

Keywords
Τυχαία Θέματα