Ο (ανιψιός) Κάστρο γνώρισε τις Θερμοπύλες

ΡΕΠΟΡΤΑΖΟ (ανιψιός) Κάστρο γνώρισε τις ΘερμοπύλεςΔευτέρα, Ιανουάριος 12, 2015 - 16:48

Στη Λαμία βρέθηκε χθες ο ανιψιός του Φιντέλ Κάστρο, Αλεχάντρο Κάστρο Εσπίν, όπου το πρωί επισκέφτηκε το καινοτομικό μουσείο Θερμοπυλών, τον Γοργοπόταμο, το Κάστρο της Λαμίας, το άγαλμα του Αρη Βελουχιώτη και το μουσείο

Εθνικής Αντίστασης, ενώ αργότερα είχε συνάντηση με τον δήμαρχο Λαμίας Νίκο Σταυρογιάννη και τον περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κώστα Μπακογιάννη.

Ο ανιψιός του Φιντέλ Κάστρο, ο Κουβανός πολιτικός και στρατιωτικός Αλεχάντρο Κάστρο Εσπίν, που είχε ως «ξεναγό» τον δήμαρχο της πόλης και «οικοδέσποινα» την αντιδήμαρχο Πολιτισμού κυρία Αργύρη, ρωτούσε συνεχώς με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα ιστορικά μνημεία της Φθιώτιδας. Μάλιστα, δεν έκρυψε τον ενθουσιασμό του για την επίσκεψή του στο ιστορικό σημείο της μάχης των Θερμοπυλών και σε δηλώσεις του ανέφερε ότι ήταν όνειρο ζωής να το δει από κοντά. Αποκάλυψε ακόμη ότι τόσο ο θείος του όσο και ο πατέρας του ήθελαν να επισκεφθούν τις Θερμοπύλες.

Ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης και εκπρόσωποι της περιφερειακής Αρχής υποδέχτηκαν τον ανιψιό του Φιντέλ Κάστρο και την αντιπροσωπία της Δημοκρατίας της Κούβας στο γραφείο της Περιφέρειας. «Είναι μεγάλη χαρά να καλωσορίζουμε στην καρδιά της Ελλάδας, στη Στερεά Ελλάδα, τον κ. Αλεχάντρο Κάστρο Εσπίν. Υπάρχουν άλλωστε ιστορικά στενοί δεσμοί μεταξύ των δύο χωρών.

»Πιστεύουμε πολύ στη συνεργασία και την αλληλεγγύη μεταξύ των λαών. Στις μέρες μας, που η Ελλάδα περνάει μια μεγάλη οικονομική και ανθρωπιστική κρίση, αναζητούμε πάντα ευκαιρίες να συσφίξουμε τις οικονομικές σχέσεις με άλλες χώρες, να ανταλλάξουμε εμπειρίες και να μάθουμε ο ένας λαός από τον άλλον» τόνισε ο Κώστας Μπακογιάννης.

Keywords
Τυχαία Θέματα