Ενα «εξυπνο» κολάρο σε ρόλο GPS για σκυλάκια

ΡΕΠΟΡΤΑΖΕνα «εξυπνο» κολάρο σε ρόλο GPS για σκυλάκιαΔευτέρα, Ιανουάριος 12, 2015 - 16:53

Ποιος είπε ότι μόνο οι άνθρωποι χρειάζονται την τεχνολογία; Τα smartphones έχουν κατακλύσει τον κόσμο, οπότε τώρα οι εταιρίες τεχνολογίας επεκτείνουν το πελατολόγιό τους στα σκυλιά. Κάθε κάτοχος σκύλου που φροντίζει για το κατοικίδιό του μπορεί πλέον να έχει τον πλήρη έλεγχο χάρη στο

Scout 5000, το οποίο αποκαλείται smartphone για σκύλους, στην ουσία όμως είναι ένα «έξυπνο» κολάρο, που θα ελέγχει τους δείκτες υγείας του ζώου, θα λειτουργεί ως GPS δίνοντας το στίγμα του ανά πάσα στιγμή και θα επιτρέπει στους ιδιοκτήτες να μιλούν στα σκυλιά τους από απόσταση. Για όσα τετράποδα μάλιστα έχουν την τάση να κάνουν αταξίες, ο ιδιοκτήτης θα μπορεί να τα προλάβει, αφού θα έχει τη δυνατότητα να παρακολουθεί μέσω ενσωματωμένης κάμερας στο κολάρο τι ετοιμάζεται να κάνει το αγαπημένο του σκυλί.


Το νέο gadget, που δημιουργήθηκε από τη Motorola και την εταιρία video streaming Hubble, χρησιμοποιεί 3G τεχνολογία για να ενημερώνει τον ιδιοκτήτη του ζώου μέσω του κινητού του τηλεφώνου για καθετί που κάνει το σκυλί. Αν, για παράδειγμα, ο σκυλάκος σας ζει μια τραγωδία όποτε λείπετε από το σπίτι και ακούνε το κλάμα του τρία τετράγωνα μακριά, θα μπορείτε να τον ηρεμήσετε μιλώντας του μέσω του κολάρου του, το οποίο μάλιστα μπορεί να συνδεθεί με το διαδίκτυο μέσω Wi-Fi και bluetooth.
Οσο για το κόστος της συσκευής, η οποία παρουσιάστηκε πριν από λίγες ημέρες, είναι περίπου 170 ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα