Πήρε τη Λυσιστράτη και έφυγε ο Λάκης!

SHOWBIZΠήρε τη Λυσιστράτη και έφυγε ο Λάκης!Τρίτη, Απρίλιος 12, 2016 - 13:28

Περίεργα παιχνίδια με... θύμα τη «Λυσιστράτη» του Λάκη Λαζόπουλου παίχτηκαν στα παρασκήνια του Εθνικού Θεάτρου και του Φεστιβάλ Αθηνών. Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Στάθης Λιβαθινός, σε συνεννόηση με το φεστιβάλ, ζήτησε να ενταχθεί στο πρόγραμμα η δική του «Λυσιστράτη», ενώ γνώριζε ήδη ότι περιλαμβάνεται εκείνη του Λαζόπουλου στα φετινά Επιδαύρια.

ΑΠO

ΤΗ
ΒΙΒΙΑΝ ΜΠΕΝΕΚΟΥ

Ο δημοφιλής ηθοποιός είχε κλείσει τη σχετική συμφωνία με τον πρώην διευθυντή του Φεστιβάλ Αθηνών Γιώργο Λούκο, προκειμένου να ανεβάσει το καλοκαίρι στο αρχαίο θέατρο το κορυφαίο έργο του Αριστοφάνη.

Μάλιστα, αυτή η παράσταση θα ήταν σχεδόν πανηγυρική, καθώς ο Λάκης θα επέστρεφε με το ίδιο έργο 30 χρόνια μετά την πρεμιέρα που δόθηκε στο αρχαίο θέατρο το 1986, σε σκηνοθεσία του αείμνηστου Ανδρέα Βουτσινά. Σύμφωνα όμως με αποκλειστικές πληροφορίες της «Espresso», «ισχυρός πολιτικός δάκτυλος» μέσα από τον ΣΥΡΙΖΑ έσπευσε να ζητήσει από το Εθνικό Θέατρο και την ηγεσία του μία... άλλη «Λυσιστράτη», εκείνη του σκηνοθέτη Μιχαήλ Μαρμαρινού, που ανεβαίνει από το Εθνικό, να ενταχθεί στο Φεστιβάλ Επιδαύρου. Συνέπεια αυτού; Μα, φυσικά, να βγει εκτός ο Λάκης Λαζόπουλος, ο οποίος δεν δέχτηκε να συμμετάσχει σε διοργάνωση που θα είχε δύο «Λυσιστράτες»!

Στην ουσία, με έναν τρόπο που λαϊκά αποκαλείται «σε σφάζω με το βαμβάκι», εξώθησαν τον Λαζόπουλο να φύγει από τη μέση. Ο ίδιος, όταν πληροφορήθηκε τις προθέσεις της διοίκησης, αρνήθηκε να προχωρήσει στο ανέβασμα του αριστοφανικού έργου στο αρχαίο θέατρο, καθώς θα ήταν τουλάχιστον αστείο στον ίδιο χώρο την ίδια περίοδο να ανέβει το ίδιο έργο δύο φορές.

Ο Λάκης Λαζόπουλος φέρεται ότι είναι ιδιαίτερα ενοχλημένος από αυτή την εξέλιξη, καθώς θεωρεί τη συγκεκριμένη ενέργεια απρέπεια εις βάρος του. Από το περιβάλλον του σπουδαίου ηθοποιού -που παρεμπιπτόντως στην πρώτη εκείνη «Λυσιστράτη» του είχε αφήσει εποχή με την ερμηνεία του- θεωρούν ότι η κατάθεση της πρότασης για τη δεύτερη «Λυσιστράτη» ήταν κατευθυνόμενη.

Η συνάντηση με τον Τσίπρα

Φαίνεται πως ο Λάκης δεν αρέσει σε όλες τις συνιστώσες του κυβερνώντος κόμματος, αν και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και φίλος του ηθοποιού είχε ενθουσιαστεί όταν το άκουσε από τον ίδιο για πρώτη φορά. Αυτό είχε γράψει πρώτη στις 11 Νοεμβρίου του 2015 η «Espresso», στη στήλη «Οσα παίρνει ο άνεμος», έπειτα από συνάντηση που είχε τότε ο Αλέξης Τσίπρας με τον Λάκη Λαζόπουλο: «Τις καλλιτεχνικές ανησυχίες του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα εμπλούτισε ο φίλος του Λάκης Λαζόπουλος, όταν προ ημερών τού εκμυστηρεύτηκε ότι το καλοκαίρι του 2016 θα ανεβάσει τη “Λυσιστράτη” του Αριστοφάνη. Μεταξύ τυρού και αχλαδίου, λοιπόν, οι δυο φίλοι συζήτησαν ο ένας τα θέματα που απασχολούν τον άλλον, με τον πρωθυπουργό να δηλώνει φαν της αριστοφανικής κωμωδίας, που παρεμπιπτόντως ανεβαίνει για δεύτερη φορά από τον ίδιο δημιουργό, δηλαδή τον Λάκη Λαζόπουλο. Η πρώτη ήταν το 1986. Ο πρωθυπουργός εμπιστεύεται απολύτως τη γνώμη του Λάκη για τη διακυβέρνησή του και ο Λάκης του Αλέξη Τσίπρα για τις θεατρικές του επιλογές».

Keywords
Αναζητήσεις
ο λαζοπουλος θα κανει τη λυσιστρατη;
Τυχαία Θέματα