Με φανέλα της Τουρκίας ο «Γκιρτζίκης της Κύπρου»!

ΑΘΛΗΤΙΚΑΜε φανέλα της Τουρκίας ο «Γκιρτζίκης της Κύπρου»!Τρίτη, Απρίλιος 12, 2016 - 12:03

Θύελλα αντιδράσεων (κάποιοι μιλούν ακόμη και για προδοσία) ξεσήκωσε σε Αθήνα και Κύπρο η φωτογραφία με τον πρόεδρο της ομοσπονδίας Κωστάκη Κουτσοκούμνη να φοράει τη φανέλα της Εθνικής Τουρκίας.
Η απαράδεκτη ενέργεια έγινε στο πλαίσιο ποδοσφαιρικού αγώνα μεταξύ όσων μετείχαν σε συγκέντρωση ομοσπονδιών της UEFA

στην Κωνσταντινούπολη.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις των Εθνικών ομάδων της Τουρκίας και συμμετείχαν οι ποδοσφαιρικές ομοσπονδίες της Αλβανίας, της Βοσνίας - Ερζεγοβίνης, της Βουλγαρίας, της «Ε/Κ διοίκησης της νότιας Κύπρου» (όπως αναφέρεται η Κυπριακή Δημοκρατία), της ΠΓΔΑ (αναφέρεται «Μακεδονία»), του Μαυροβουνίου, της Ρουμανίας, της Ρωσίας, της Σερβίας, της Σλοβενίας και της Ελλάδας. Συμμετείχαν επίσης ο γ.γ. της UEFA Θεόδωρος Θεοδωρίδης και άλλοι αρμόδιοι της ομοσπονδίας. Από τις φωτογραφίες που είδαν το φως της δημοσιότητας ο πρόεδρος της ΕΠΟ Γιώργος Γκιρτζίκης δεν πήρε μέρος στον αγώνα. Ωστόσο, ο Κύπριος παράγοντας με την ενέργειά του προσέβαλε τον Ελληνισμό και από το Σάββατο όλη η Κύπρος, όπως είναι λογικό, βράζει κατά του Κουτσοκούμνη.

Τον αδειάζει

Μάλιστα, χθες ήταν η σειρά της κυπριακής κυβέρνησης να στηλιτεύσει την προκλητική ενέργεια του προέδρου της κυπριακής ομοσπονδίας. Αναλυτικά η ανακοίνωση της κυπριακής κυβέρνησης αναφέρει: «Παρά το γεγονός ότι το όλο θέμα δεν άπτεται πολιτικών αποφάσεων της κυβέρνησης ή εν γένει πολιτικών δραστηριοτήτων, αλλά δραστηριοτήτων μιας ανεξάρτητης αθλητικής ομοσπονδίας, η κυβέρνηση πιστεύει ότι κάθε ενέργεια οποιασδήποτε ομοσπονδίας ή σωματείων ή εκπροσώπων τους δεν θα πρέπει να παραγνωρίζει τις ευαισθησίες των Ελληνοκυπρίων με βάση και τα σημερινά δεδομένα. Κυρίως όταν εκπροσωπούν την Κύπρο στο εξωτερικό»!

Εντονη ήταν και η αντίδραση από την ΕΔΕΚ, η οποία με ανακοίνωσή της ζήτησε την παραίτησή του. «Αναμέναμε από τον κ. Κουτσοκούμνη τη δημόσια απολογία του και την άμεση παραίτησή του. Αν είναι ποτέ δυνατόν ο κ. Κουτσοκούμνης να μας κάνει μαθήματα πατριωτισμού μέσω της τουρκικής σημαίας» επισημαίνει χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του, ο Κωστάκης Κουτσοκούμνης προσπάθησε να δικαιολογηθεί για το ατόπημά του και έδωσε τη δική του εξήγηση, τονίζοντας μεταξύ άλλων: «Αν έχουμε να προτάξουμε κάτι σαν Ελληνες είναι την ανωτερότητά μας και την ελευθερία μας. Σε ένα ασήμαντο φιλικό παιχνίδι έπραξα και τα δύο. Δεν είναι αλλαγή πορείας μίας ζωής ή ασπασμός, αλλά το αντίθετο». Οσο περνούν οι ώρες τόσο αυξάνονται οι αντιδράσεις εις βάρος του και οι περισσότερες κυπριακές ομάδες εξαπολύουν μύδρους εναντίον του, με τους οπαδούς του ΑΠΟΕΛ να τον αποκαλούν «κύριο Εφιάλτη Κουτσοκούμνη».

Keywords
Τυχαία Θέματα