Κυβερνητικές αιχμές για τη στάση ΔΝΤ-Λαγκάρντ στην αξιολόγηση

Η πρόθεση ΔΝΤ και Λαγκάρντ για έγκαιρη ολοκλήρωση της αξιολόγησης μέχρι στιγμής δεν επαληθεύεται τόνισε η Όλγα Γεροβασίλη κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών αναφερόμενη στην πορεία των διαπραγματεύσεων.

«Η διαπραγμάτευση με τους θεσμούς θα έπρεπε να είχε κλείσει εδώ και καιρό καθώς η ελληνική πλευρά έχει καταθέσει πλήρεις προτάσεις που καλύπτουν απόλυτα τους στόχους της συμφωνίας του περασμένου Ιουλίου», είπε αρχικά η κυβερνητική εκπρόσωπος.

Και πρόσθεσε: «Την περασμένη εβδομάδα είδαν το φως

της δημοσιότητας σενάρια που αφορούσαν εσκεμμένη μεθόδευση κωλυσιεργίας στις διαπραγματεύσεις από την πλευρά στελεχών του ΔΝΤ. Υπενθυμίζουμε ότι η διευθύντρια του Ταμείου χαρακτήρισε τα σενάρια αυτά ανοησίες και τάχθηκε υπέρ της έγκαιρης ολοκλήρωσης της αξιολόγησης. Μέχρι στιγμής αυτή η πρόθεση δεν επαληθεύεται από τι στάση του ΔΝΤ στις διαπραγματεύσεις. Σε κάθε περίπτωση η παραδοχή λαθών από τη διευθύντρια του ΔΝΤ είναι ένα θετικό γεγονός που συμβάλει στην κατανόηση όσων συμβαίνουν από τη διεθνή κοινή γνώμη».

Συνέχισε δε λέγοντας η κυβερνητική εκπρόσωπος για το θέμα της διαπραγμάτευσης: «Η ελληνική κυβέρνηση έχει δηλώσει κατηγορηματικά ότι θα τηρήσει κατά γράμμα τη συμφωνία του Ιουλίου και υπογραμμίζει ότι το ίδιο οφείλουν να κάνουν και όλα τα μέρη που εμπλέκονται στη συμφωνία. Οι διαπραγματεύσεις, όπως ξέρετε, διεξάγονται στην Αθήνα και θα συνεχιστούν την επόμενη Δευτέρα. Οι κρίσιμες αποφάσεις για την Ευρώπη λαμβάνονται σε ευρωπαϊκό έδαφος».

The post Κυβερνητικές αιχμές για τη στάση ΔΝΤ-Λαγκάρντ στην αξιολόγηση appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα