«Παιχνίδια» Αλέξη με το Αγιον Ορος

ΠΟΛΙΤΙΚΗ«Παιχνίδια» Αλέξη με το Αγιον ΟροςΠαρασκευή, Αύγουστος 29, 2014 - 16:00

Περίεργα παιχνίδια παίζουν με το Αγιο Ορος ο ΣΥΡΙΖΑ και ο πρόεδρός του Αλέξης Τσίπρας. Σύμφωνα με δημοσίευμα, ο Αλέξης Τσίπρας

επιθυμεί να καταργήσει το Αβατο στο Αγιο Ορος, έτσι ώστε να είναι προσβάσιμο και από γυναίκες. Δηλωτική των προθέσεών του είναι η στιχομυθία που είχε με τη βουλευτή Καστοριάς της Νέας Δημοκρατίας Μαρία Αντωνίου μέσα στο αεροπλάνο που τον μετέφερε στην Αθωνική Πολιτεία. Η «Espresso» επικοινώνησε με τη βουλευτή, η οποία επανέλαβε τον σύντομο διάλογο που είχε με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ μέσα στο αεροπλάνο για Θεσσαλονίκη.
Στο αεροπλάνο της Aegean επιβιβάζεται η βουλευτής και βλέπει στον κ. Τσίπρα να κάθεται στην οικονομική θέση. Τον πλησιάζει και ακολουθεί ο παρακάτω διάλογος. «Καλημέρα σας, κ. Τσίπρα. Δεν με γνωρίζετε, αλλά είμαι η Μαρία Αντωνίου, βουλευτής της Ν.Δ. στην Καστοριά. Χαίρομαι που σας γνωρίζω» του είπε, τείνοντας μάλιστα το χέρι της για χειραψία.

«Για να πηγαίνετε κι εσείς»

Η κυρία Αντωνίου συνεχίζει: «Ακουσα ότι πάτε στο Αγιο Ορος. Αληθεύει; Μα, γιατί πάτε;» τον ρωτά. Και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, χαμογελαστός, της απαντά: «Ναι, όντως πάω στο Αγιο Ορος. Και ξέρετε γιατί πάω; Για να μπορείτε να πηγαίνετε κι εσείς, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ γίνει κυβέρνηση». Η βουλευτής εκπλήσσεται από την «είδηση» για το Αβατο, αλλά χαμογελαστή του ανταπαντά: «Δηλαδή ποτέ, κύριε Τσίπρα μου» εννοώντας πως δεν πρόκειται ποτέ να γίνει κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ.
Η «Espresso» έθεσε υπόψη της Ιεράς Επιστασίας του Αγίου Ορους τη στιχομυθία και η απάντηση ήταν αυτό που προ ημερών (2 Αυγούστου) είχε δηλώσει ο πολιτικός διοικητής της Αυτόνομης Μοναστικής Πολιτείας, ο κ. Αρίστος Κασμίρογλου, απαντώντας σε δημοσίευμα περί απόφασης (του Παγκόσμιου Συνεδρίου Εκκλησιών) για κατάργηση του Αβατου:
«Το Αγιον Ορος ανήκει στους οικιστές του και ουδείς μπορεί να εισέλθει σε αυτό χωρίς την άδειά τους, πόσο μάλλον να αλλάξει τους κανόνες του. Το Αβατον ισχύει αιώνες και είναι κατοχυρωμένο με διεθνείς συμβάσεις». Κι επειδή το Αγιο Ορος έγινε τόπος προορισμού πολλών πολιτικών, άλλος ένας αρχηγός κόμματος ετοιμάζεται για προσκυνηματική ανάβαση. Σε σχετικό ερώτημα αν θα πήγαινε στο Αγιο Ορος, ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ κ. Κουτσούμπας είπε «ναι», προσθέτοντας μάλιστα ότι ο Αλέξης Τσίπρας πήγε προεκλογικά για ψηφοθηρικούς λόγους. «Αν δεν έχουμε εκλογές το φθινόπωρο, θα έχουμε αρχές του χρόνου» τόνισε, για να σημειώσει πως «όταν πας και αξιοποιείς τα θρησκευτικά αισθήματα του λαού, ενώ είσαι -υποτίθεται- ενάντια στη θρησκεία ή άθεος, είναι μεμπτό».

Κώστας Ζαφειρίου

Keywords
Τυχαία Θέματα