Δρόμος στρωμένος με «αγκάθια»

ΑΘΛΗΤΙΚΑΔρόμος στρωμένος με «αγκάθια»Παρασκευή, Αύγουστος 29, 2014 - 15:50

Το ταξίδι προς το όνειρο... ξεκινάει από Μαδρίτη, Τορίνο και Μάλμε! Ο Ολυμπιακός κληρώθηκε να αντιμετωπίσει στον Α' Oμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ δύο μεγαθήρια του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, την Ατλέτικο Μαδρίτης, περσινή φιναλίστ του θεσμού και πρωταθλήτρια Ισπανίας, και τη Γιουβέντους, που κυριαρχεί τα τελευταία χρόνια στην Ιταλία, αλλά και την πρωτάρα στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση Μάλμε.

«Πρόκειται για μια δύσκολη κλήρωση» ήταν

το πρώτο σχόλιο του προπονητή των πρωταθλητών Ελλάδος, Μίτσελ, ο οποίος πρόσθεσε στη συνέχεια: «Στα χαρτιά είναι σαν την περσινή και έχει τον ίδιο βαθμό δυσκολίας. Μου αρέσει ωστόσο ο όμιλος. Το φαβορί είναι η Ατλέτικο, βάσει της διαδρομής που έχει κάνει, και πιστεύω πως θα παλέψουμε για την πρόκριση. Είτε εμφανιστεί λίγο καλύτερη από πέρσι είτε λίγο χειρότερη, παραμένει μια εξαιρετική ομάδα. Και η Γιουβέντους, φυσικά, είναι δυνατή. Γνωρίζω και τη Μάλμε, όχι πάρα πολύ καλά ακόμα, καθώς έχει παίκτες που έχουν παίξει στην Ισπανία». Επεσήμανε ακόμα πως «έχουν αλλάξει αρκετά πρόσωπα στην ομάδα, αλλά στόχος είναι να επαναλάβουμε τα περσινά στάνταρ μας, κάτι που θα σημαίνει ότι υπάρχει πρόοδος. Θα είναι σημαντικό να αφήσουμε δύο ομάδες πίσω μας και να περάσουμε. Δεν μπορώ να το υποσχεθώ πως θα γίνει σίγουρα, αλλά σίγουρα θα δώσουμε τα πάντα. Θα παλέψουμε κόντρα σε όλους».

Συμμετοχές

Αλλωστε, οι Πειραιώτες είναι η ομάδα με τις περισσότερες συμμετοχές (16) στο Τσάμπιονς Λιγκ από τους αντιπάλους της στο γκρουπ. Τόσο η Ατλέτικο του Ντιέγκο Σιμέονε, όσο και οι «Γιούβε» και Μάλμε των Αλέγκρι και Χαρέιντε αντίστοιχα έχουν παρουσία σε ευρωπαϊκό τελικό. Αν και όλοι εστιάζουν την προσοχή τους στους «ροχιμπλάνκος» και τη «μεγάλη κυρία», η πρωταθλήτρια Σουηδίας είναι αυτή που έχει ένα μεγάλο πλεονέκτημα: Το πρωτάθλημά της βρίσκεται εδώ και καιρό σε εξέλιξη, και έχει πολλά παιχνίδια στα πόδια της. Μετά από 21 αγωνιστικές είναι στην κορυφή με 48 βαθμούς, 7 περισσότερους από την ΑΙΚ Στοκχόλμης.

Αισιόδοξος πάντως δήλωσε από το Μονακό, εκεί όπου διεξήχθη η κλήρωση, ο Βαγγέλης Μαρινάκης. «Σίγουρα είναι μια δύσκολη κλήρωση με καλές ομάδες. Και ο Ολυμπιακός όμως είναι μια καλή, νέα ομάδα, με ταλέντο και πάθος. Αν παίξει καλά, βγάλει το ταλέντο της και δείξει το πάθος που χρειάζεται, θεωρώ ότι μπορούμε να περάσουμε. Μας αρέσουν τα δύσκολα. Με τη συμπαράσταση του κόσμου μας, τον προπονητή μας και τους παίκτες μας πιστεύουμε ότι μπορούμε να προκριθούμε. Θα πολεμήσουμε» είπε ο πρόεδρος του πειραϊκού συλλόγου, προαναγγέλλοντας δύο μεταγραφές.

Αυτές αναμένονται να είναι για την ενίσχυση της μεσαίας γραμμής και της επίθεσης.

Για τα χαφ, πιο κοντά φέρεται πως είναι ο Παπακουλί Ντιόπ της Λεβάντε. Οι Ισπανοί αξιώνουν περίπου 3 εκατ. ευρώ για την παραχώρηση του Σενεγαλέζου «κόφτη», ενώ πάντα στη λίστα βρίσκεται ο Σαντόμ της Παρί. Για την επίθεση, όσο ο Μήτρογλου δεν κλείνει, θα είναι πάντα στο «κόλπο», χωρίς να αποκλείεται κάποια έκπληξη με Ζόνας ή άλλον στράικερ. Χθες μάλιστα ακούστηκε το όνομα του Γκουιντέτι της Μάν. Σίτι

*Ο Δημήτρης Σιόβας εκλήθη από τον Ρανιέρι για το ματς με τη Ρουμανία, ωστόσο δεν θα ενισχύσει τελικά την Εθνική ομάδα, αφού είναι ανέτοιμος αγωνιστικά.

Χρήστος Δάντσης

Keywords
Τυχαία Θέματα