Παχυσαρκία τέλος χάρη σε νέο χάπι

ΥΓΕΙΑΠαχυσαρκία τέλος χάρη σε νέο χάπιΤετάρτη, Δεκέμβριος 10, 2014 - 18:04

Ενα χάπι που θα καταπολεμά την παχυσαρκία και όλα τα προβλήματα υγείας που προκαλεί, μετατρέποντας το βλαβερό λίπος σε μια ευεργετική μορφή του, αναπτύσσουν επιστήμονες στις ΗΠΑ. Ερευνητές από το Ινστιτούτο Βλαστοκυττάρων του Χάρβαρντ και από το Γενικό Νοσοκομείο Μασαχουσέτης εντόπισαν δύο μόρια που μπορούν να μετατρέπουν τα κύτταρα του λευκού λίπους σε κύτταρα μιας μορφής λίπους που είναι ωφέλιμη για τον οργανισμό, καθώς επιταχύνει τον μεταβολισμό.


Το

καφέ λίπος, όπως ονομάζεται, υπάρχει στον οργανισμό από τη στιγμή της γέννησης του ανθρώπου, ωστόσο ελαττώνεται με το πέρασμα του χρόνου. Το αποτέλεσμα είναι να μειώνεται η ταχύτητα του μεταβολισμού και να αυξάνεται το άσπρο λίπος, το οποίο σχηματίζεται όταν οι θερμίδες που παίρνει κάποιος δεν καίγονται.


Ωστόσο οι επιστήμονες βρήκαν τον τρόπο να αυξήσουν την ποσότητα του καφέ λίπους με τη χρήση δύο μορίων που κανονικά παράγουν λευκό λίπος και τα οποία εντόπισαν έπειτα από μελέτη περίπου χιλίων μορίων και ουσιών. Μάλιστα το ένα από αυτά χρησιμοποιείται ήδη για την αντιμετώπιση της ρευματοειδούς αρθρίτιδας, ενώ σε συνδυασμό με το δεύτερο μπορεί να αυξήσει την ποσότητα του καφέ λίπους στον οργανισμό, ώστε να καίγονται περισσότερες θερμίδες και να προστατεύεται η υγεία από προβλήματα όπως ο διαβήτης τύπου 2 και τα καρδιαγγειακά νοσήματα.

Ανοσοποιητικό


Οπως είπε ο επίκουρος καθηγητής του Χάρβαρντ Chad Cowan, η ανάπτυξη ενός χαπιού με αυτή τη δυνατότητα φαίνεται πως είναι εφικτή, ωστόσο απαιτείται προσοχή, γιατί μπορεί να προκαλέσει βλάβη στο ανοσοποιητικό σύστημα. «Αυτό που πραγματικά μάς εντυπωσίασε ήταν το γεγονός ότι κάποια μόρια, ενώ έχουν ακριβώς τις ίδιες επιδράσεις στα ζώα, όταν χορηγούνται στον ανθρώπινο οργανισμό τις χάνουν. Στην περίπτωση των συγκεκριμένων μορίων δεν συνέβη κάτι τέτοιο κι έτσι η μετατροπή του λευκού λίπους σε καφέ ήταν σταθερή».
Οι επιστήμονες τόνισαν επίσης ότι ακόμη και στην περίπτωση που αναπτυχθεί ένα τέτοιο χάπι, οι ευεργετικές επιδράσεις της άσκησης θα παραμένουν ακόμα μεγαλύτερες.

Keywords
Τυχαία Θέματα