Ενα γιορτινό τραπέζι παρέα με... πνεύματα

ΚΟΣΜΟΣΕνα γιορτινό τραπέζι παρέα με... πνεύματαΤετάρτη, Δεκέμβριος 10, 2014 - 17:29

«Φτερά» κάνουν από τα ράφια των καταστημάτων οι Ouija Boards, τους οποίους αν δεν γνωρίζετε έτσι, σίγουρα τους ξέρετε ως πίνακες για «τραπεζάκι», για το κάλεσμα δηλαδή των πνευμάτων.
Το «παιχνίδι», που εφευρέθηκε τον 19ο αιώνα και λέγεται ότι είναι μία «μέθοδος» επικοινωνίας με τον άλλο κόσμο, απρόσμενα έχει έρθει και πάλι στη μόδα σχεδόν σε όλο τον κόσμο. Η Google αναφέρει ότι οι πωλήσεις του αυξήθηκαν μέχρι 300% σε σχέση με προηγούμενες σεζόν και

ετοιμάζεται να γίνει το «must buy» χριστουγεννιάτικο δώρο. Κι αυτό παρά τις προειδοποιήσεις ορισμένων που κάνουν λόγο για «ψυχολογικά τραύματα» στους χρήστες.


Πίσω από την εμπορική επιτυχία δεν βρίσκεται κάποιο «πνεύμα», αλλά η ταινία τρόμου «Ouija», που αναφέρεται σε ομάδα φίλων οι οποίοι αντιμετωπίζουν τους πιο μεγάλους φόβους τους όταν ξυπνούν σκοτεινές δυνάμεις αρχαίου πνεύματος, μετά την ανακάλυψη ενός τέτοιου πίνακα.
Οι κριτικοί δεν είπαν τα καλύτερα για το φιλμ, οι έφηβοι όμως το λάτρεψαν. Ετσι η εταιρία παιχνιδιών Hasbro, που συνέβαλε στην παραγωγή της ταινίας, κυκλοφόρησε το επιτραπέζιο «παιχνίδι».


Ο τρόπος παιξίματος είναι απλός και εύκολος. Χρειάζεται ημίφως, ημιμάθεια και πολλή πίστη στα πνεύματα, ώστε ο καθένας να μιλήσει με όποιον πρόγονό του ή άγνωστο θελήσει. Ακουμπώντας τα δάχτυλα στο ειδικό τρίγωνο με την τρύπα στη μέση αυτό κινείται πάνω σε γράμματα και αριθμούς, σχηματίζοντας λέξεις ή φράσεις. Για περαιτέρω βοήθεια, υπάρχουν οι λέξεις «Ναι», «Οχι» και «Αντίο». Η διασκέδαση με το παιχνίδι είναι δεδομένη, αρκεί να μην το πιστεύει κανείς.

Κάτια Γιαπαλάκη

Keywords
Τυχαία Θέματα