ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

ΡΕΠΟΡΤΑΖΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣΠέμπτη, Νοέμβριος 12, 2015 - 16:37

Η νέα ταινία με τον φημισμένο μυστικό πράκτορα Τζέιμς Μποντ «SPECTRE» θα μονοπωλήσει σίγουρα το ενδιαφέρον των σινεφίλ αυτή την εβδομάδα. Ωστόσο αξίζει να προσέξετε και το μελαγχολικό αριστούργημα «Ο γιος του Σαούλ». Τέλος, η οικογενειακή κομεντί «Μια φορά το χρόνο» θα βάλει τους θεατές στο κλίμα των γιορτών.

ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΑ ΜΑΡΑΒΕΓΙΑ

«SPECTRE»

Υπόθεση:Ενα κρυπτογραφημένο μήνυμα από το παρελθόν οδηγεί τον Τζέιμς Μποντ σε μια εγκληματική

αποστολή στην Πόλη του Μεξικού και τελικά στη Ρώμη, όπου συναντά τη Λουτσία Σκιάρα, την όμορφη και απαγορευμένη χήρα ενός κακόφημου εγκληματία. Ο 007 διεισδύει σε μια μυστική συνάντηση και ανακαλύπτει την ύπαρξη μιας εγκληματικής οργάνωσης, γνωστής ως SPECTRE. Στο μεταξύ, πίσω στο Λονδίνο ο Μαξ Ντένμπι, ο νέος επικεφαλής του Κέντρου για την Εθνική Ασφάλεια, αμφισβητεί τις ενέργειες του Μποντ και τις ικανότητες της MI6, με επικεφαλής τον Μ. Ο Μποντ στρατολογεί συγκαλυμμένα τη Μανεϊπένι και τον Q για να τον βοηθήσουν να αναζητήσει τη Μαντλίν Σόουν, την κόρη του παλιού εχθρού του Mr White, ο οποίος μπορεί να κρατάει το κλειδί για να ξετυλίξει τον ιστό της SPECTRE.

Του Σαμ Μέντες. Με τους Ντάνιελ Κρεγκ, Λέα Σεϊντού, Νταβίντ Μπαουτίστα, Μόνικα Μπελούτσι, Ραλφ Φάινς, Κριστόφ Βαλτς, Ναόμι Χάρις, Μπεν Γουίσοου, Αντριου Σκοτ.

Παρασκήνιο:Για τον ρόλο του βασικού κακού της ταινίας που τον υποδύεται ο Κριστόφ Βαλτς είχε ακουστεί αρχικά το όνομα του Κέβιν Σπέισι, ενώ πριν καθίσει στην καρέκλα του σκηνοθέτη για δεύτερη φορά ο Σαμ Μέντες είχαν εκφράσει το ενδιαφέρον τους ο Κρίστοφερ Νόλαν και άλλοι έξι διάσημοι σκηνοθέτες. Το στόρι του «SPECTRE» έχει αναφορές σε όλη τη σειρά ταινιών του διάσημου μυστικού πράκτορα. Στην ιστορία των Μποντ αυτό έχει γίνει μόνο σε ακόμη δύο ταινίες, τις «Casino Royale» και «Quantum of Solace».

«Ο γιος του Σαούλ»

Υπόθεση:Οκτώβριος 1944, στρατόπεδο συγκέντρωσης Αουσβιτς. Ο Ούγγρος Σαούλ Οσλαντερ είναι μέλος μιας ομάδας Εβραίων κρατουμένων που αναγκάζεται να βοηθάει τους ναζί στον μηχανισμό των μεγάλης κλίμακας εκτελέσεων. Συγκεκριμένα, θάβουν τα σώματα των συνανθρώπων τους σε ένα από τα κρεματόρια. Μια μέρα, ενώ δουλεύει, ο Σαούλ ανακαλύπτει το πτώμα ενός αγοριού που θεωρεί πως είναι παιδί του. Η ψυχή του συνταράσσεται και πλέον δεν σκέφτεται τίποτα άλλο, ούτε καν τα σχέδια εξέγερσης των συγκρατουμένων του. Το μόνο που θέλει είναι να βρει έναν ραβίνο και να φροντίσει το παιδί, όπως δεν το φρόντισε ποτέ όταν ήταν εν ζωή.

Του Λάζλο Νέμες. Με τους Γκέζα Ρόχινγκ, Λεβέντε Μολνάρ, Ουρς Ρεχν

Παρασκήνιο:Η πρώτη ταινία του 38χρονου Ούγγρου Λάζλο Νέμες ήταν για πολλούς η αποκάλυψη του τελευταίου Φεστιβάλ των Καννών, από το οποίο αποχώρησε με το Μεγάλο Βραβείο της Επιτροπής και εκείνο της Διεθνούς Ενωσης Κριτικών (FIPRESCI).

«Μια φορά το χρόνο»

Υπόθεση:Οι γιορτές πλησιάζουν... Εκείνη η μαγική περίοδος του χρόνου που οφείλει κανείς να την περάσει με τους κοντινούς του ανθρώπους! Τέσσερις γενιές της μακροσκελούς οικογένειας Κούπερ μαζεύονται για να γιορτάσουν τα Χριστούγεννα, όπως κάνουν κάθε χρόνο. Καθώς η βραδιά κυλάει, μια σειρά απρόοπτοι επισκέπτες και περίεργα γεγονότα φέρνουν τα πάνω κάτω. Χωρίς να το καταλάβουν, όλοι οδηγούνται σε επανεκτίμηση των οικογενειακών δεσμών αλλά και του νοήματος της γιορτής.

Της Τζέσι Νέλσον. Με τους Ολίβια Ουάιλντ, Νταϊάν Κίτον, Αλαν Αρκιν, Αμάντα Σέιφριντ, Τζον Γκούντμαν, Μαρίσα Τομέι, Εντ Χελμς, Τζουν Σκουίμπ, Τζέικ Λέισι, Αντονι Μακί

Παρασκήνιο:«Λάτρεψα το πώς αποτυπώνεται η αληθινή διάσταση της σημερινής οικογένειας στην ταινία, ακριβώς όπως είναι, με τα ψεγάδια και τα προβλήματά της. Της αληθινής οικογένειας, όπως είναι και η δική μου» δήλωσε η πρωταγωνίστρια Νταϊάν Κίτον. «Μεγαλώνοντας, οι γονείς μου μας πήγαιναν εκδρομές και μαζευόμασταν στην κουζίνα για να τραγουδήσουμε όλοι μαζί διάφορα τραγούδια, αναλόγως της περίστασης. Μπορεί να μην ήμασταν η οικογένεια πρότυπο, αλλά ούτε και οι Κούπερ είναι» συμπλήρωσε.

*Σε επιλεγμένες αίθουσες κυκλοφορεί επίσης η επανέκδοση της ταινίας του 1978 «Το δέντρο με τα τσόκαρα», σε σκηνοθεσία Ερμάνο Ολμι.

Keywords
Τυχαία Θέματα