Ο «πόλεμος» της μαύρης δαντέλας!

ΚΟΣΜΟΣΟ «πόλεμος» της μαύρης δαντέλας!Πέμπτη, Νοέμβριος 12, 2015 - 16:06

Οργισμένη απάντηση της υπουργού Παιδείας της Γαλλίας σε σεξιστικό σχόλιο αρθρογράφου για το ντεκολτέ της σε εμφάνισή της στη Βουλή

Μαθήματα κατά του σεξισμού παρέδωσε, σε συνέντευξή της, η Γαλλίδα υπουργός Παιδείας Νατζάτ Βαλό Μπελκασέμ, η οποία έχει γίνει στόχος, κάθε άλλο παρά πολιτικά ορθού σχολιασμού, για την εμφάνισή της.

Η 38χρονη, μαροκινής καταγωγής, πολιτικός, που γοήτευσε πολλά από τα μέλη του ελληνικού υπουργικού συμβουλίου κατά

την πρόσφατη επίσκεψη του Φρανσουά Ολάντ στη χώρα μας, δέχθηκε προ ημερών επίθεση... πάνω από τη μέση.

Αρθρογράφος, φίλα προσκείμενος στη γαλλική Δεξιά, σχολιάζοντας την ολίγη μαύρη δαντέλα που φάνηκε στο ντεκολτέ της σε πρόσφατη ομιλία της στο γαλλικό Κοινοβούλιο, την κατηγόρησε ούτε λίγο ούτε πολύ ότι επιστρατεύει τις σεξουαλικές χάρες της για να αποφύγει τα φλέγοντα πολιτικά ζητήματα. Ο Ζαν Πολ Μπριγκελί, στο άρθρο του στο περιοδικό «Le Point», έγραψε: «Στην ταινία "Νευρικός εραστής" ο Γούντι Αλεν είναι ο εισηγητής του καλιφορνέζικου όρου "ορατή γραμμή εσωρούχου".

Η Νατζάτ Βαλό Μπελκασέμ έχει τώρα επικαιροποιήσει τον όρο ως ορατή γραμμή σουτιέν».

«Στρατηγική»

Και συμπληρώνει: «Πρόκειται για μια επικοινωνιακή στρατηγική που είναι παλιά όσο ο πλανήτης. Το κόκκινο κραγιόν και τα σκουλαρίκια της Βαλό Μπελκασέμ στις εμφανίσεις της στην Εθνική Αντιπροσωπία είχαν σκοπό να λειτουργήσουν ως προπέτασμα καπνού, κάτι που δεν έχει επιχειρηθεί ποτέ στο παρελθόν στο εθνικό μας Κοινοβούλιο».

Αυτά τα σχόλια προκάλεσαν την οργισμένη αντίδραση της πολιτικού, αλλά και των συναδέλφων της υπουργών, που έκαναν λόγο για «απρέπειες». «Δεν θα επιβαρύνω το πνεύμα μου με αυτόν τον κύριο, που δεν το αξίζει» δήλωσε η ίδια η Μπελκασέμ σε συνέντευξή της στο «France Info», φροντίζοντας πάντως να ευχαριστήσει όλους αυτούς που έσπευσαν να τη στηρίξουν με τις δημόσιες τοποθετήσεις τους. Πάντως, δεν είναι η πρώτη φορά που η φανατική των μίνι φορεμάτων και των ψηλοτάκουνων παπουτσιών δέχεται επικρίσεις για το έντονο σεξαπίλ της. Τον Ιούλιο του 2013 ο συντηρητικός βουλευτής Ιγκ Φουκό είχε, με tweet του, σχολιάσει ότι η πολιτικός «γλείφει το στιλό της πολύ ερωτικά», πάλι κατά τη διάρκεια μιας συνεδρίασης της Βουλής.



Keywords
Τυχαία Θέματα