Οι... παραμυθάδες στα θρανία

ΡΕΠΟΡΤΑΖΟι... παραμυθάδες στα θρανίαΔευτέρα, Απρίλιος 14, 2014 - 11:49

Ακόμη και ο μεγαλύτερος παραμυθάς του κόσμου, ο Χανς Κρίστιαν Αντερσεν, θα... ζήλευε τα σεμινάρια εκπαίδευσης στην αφήγηση παραμυθιών, τα οποία διοργανώνονται στη Θεσσαλονίκη από την Action Art! Τα συγκεκριμένα σεμινάρια έχουν σκοπό να δημιουργήσουν αφηγητές παραμυθιών εφοδιάζοντας τους συμμετέχοντες με όλα τα απαραίτητα εργαλεία για την επαγγελματική τους ενασχόληση με την τέχνη της αφήγησης του παραμυθιού.


«Στα προηγούμενα

σεμινάρια είχαμε -μεταξύ άλλων- γιαγιάδες και γονείς που ήθελαν να μάθουν να λένε παραμύθια και να έρθουν μέσω της αφήγησης σε πιο στενή επαφή με τα εγγόνια τους και τα παιδιά τους» λέει η εικαστικός και εκπαιδευτικός Ροδάνθη Δημητρέση που μαζί με τον Jean Porcherot, αφηγητή και ιδρυτή του Nuit de Conte & Rencontres Contees στη Γαλλία, συντονίζει το σεμινάριο. Συμμετέχει επίσης η Αίγλη Μπρούσκου, ανθρωπολόγος, ειδική ερευνήτρια του ελληνικού παραμυθιού.


Ο νέος κύκλος εγκαινιάζεται στις 9 Μαΐου και απευθύνεται, πέρα από τους γονείς και τις γιαγιάδες, σε επαγγελματίες ή μελλοντικούς επαγγελματίες της προσχολικής και σχολικής αγωγής, της εκπαίδευσης, της ψυχικής υγείας, των μουσείων, των κοινωνικών επιστημών, αλλά και του θεάτρου.


Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να εκπαιδευτούν σε τεχνικές προφορικής αφήγησης, στην αφήγηση παραμυθιών και μύθων κατανοώντας τη σχέση παραμυθιού - αφήγησης, μύθου - αφήγησης, να γνωρίσουν τα είδη του ρεπερτορίου και να μάθουν να το επιλέγουν, να αποκρυπτογραφούν τα βασικά στοιχεία των παραμυθιών, να συλλέξουν και να ανταλλάξουν πληροφορίες και να έρθουν σε επαφή με στοιχεία του λαϊκού πολιτισμού και της κουλτούρας άλλων λαών, διευκολύνοντας με τον τρόπο αυτόν την κατανόηση θεμελιωδών ομοιοτήτων και βασικών διαφορών ανάμεσα στους σύγχρονους πολιτισμούς.


Η Action Art - Εικαστική Δράση είναι ένας πολιτιστικός φορέας με εικαστικό χρώμα και αντικείμενο -μεταξύ άλλων- τη διάδοση της τέχνης της προφορικής αφήγησης. Το κόστος του σεμιναρίου, που διαρκεί από τις 9 έως τις 13 Μαΐου και αναπτύσσεται σε 20 ώρες, είναι 65 ευρώ συν ΦΠΑ.

Keywords
Τυχαία Θέματα