Οι «κακές» της Disney σε παπούτσια-γλυπτά!

Είναι τόσο εκκεντρικός, ώστε μεταξύ των πελατισσών του συγκαταλέγεται η Lady Gaga. Είναι τόσο ταλαντούχος, ώστε να μπορεί να αξιοποιήσει κάτι «κακό» προκειμένου να έχει καλό αποτέλεσμα. Αυτό το ταλέντο του αξιοποίησε ο Κόμπι Λεβί για τη νέα σειρά παπουτσιών του, τα οποία αποκαλεί «γλυπτά που φοριούνται». Ο διάσημος σχεδιαστής αξιοποίησε τις «κακές» των ταινιών της Ντίσνεϊ, για να σχεδιάσει την καινούργια του κολεξιόν και το αποτέλεσμα είναι πραγματικά

εντυπωσιακό. Ο Ισραηλινός σχεδιαστής ζωγράφισε στον εσωτερικό πάτο των πολύ πρωτοποριακών παπουτσιών του φιγούρες κλασικών παραμυθιών, όπως αποτυπώθηκαν στις ταινίες της Walt Disney. Η Ούρσουλα από τη «Μικρή Γοργόνα», η μάγισσα Μαλέφισιεντ από την «Ωραία Κοιμωμένη» και η Μοχθηρή Βασίλισσα από τη «Χιονάτη» είναι μερικές μόνο από τις «κακές» που έδωσαν έμπνευση στον Λεβί.

«Οι χαρακτήρες της Disney αντιπροσωπεύουν τον απόλυτο φανταστικό κόσμο. Τους αγάπησα όταν ήμουν παιδί και εξακολουθώ να τους αγαπώ. Η αφέλειά τους με συναρπάζει, με κάνει να νιώθω σαν να βρίσκομαι σε έναν μαγικό κόσμο. Οι κακοί όμως χαρακτήρες είναι για εμένα ακόμη πιο ενδιαφέροντες. Η επιλογή μου να ζωγραφίσω την Ούρσουλα, την Κακιά Μάγισσα και τη Μοχθηρή Βασίλισσα ήταν για μένα εύκολη. Τις αγαπούσα από την πρώτη φορά που τις είδα στην οθόνη. Αν και είναι όλες στερεότυπα, η καθεμία έχει τη μοναδικότητά της, έναν ξεχωριστό χαρακτήρα και ιδιοσυγκρασία. Η Κακιά Μάγισσα είναι κομψή, εντυπωσιακή και σοφή. Η Ούρσουλα είναι αστεία και πονηρή. Η Μοχθηρή Βασίλισσα είναι ψυχρή, απόμακρη, μαγευτική και όμορφη» λέει ο Ισραηλινός σχεδιαστής.

Ο Λέβι αποφοίτησε από την Bezalel Academy of Arts & Design στην Ιερουσαλήμ και ειδικεύτηκε στον σχεδιασμό υποδημάτων. Οι δημιουργίες του εμφανίστηκαν αρχικά το 2010 σε blog που δημιούργησε. Σύντομα η δουλειά του ενθουσίασε, ενώ η διεθνής αναγνώριση ήρθε όταν έγινε πελάτισσά του η Lady Gaga.

ΚΑΤΙΑ ΓΙΑΠΑΛΑΚΗ

Keywords
Τυχαία Θέματα