Οι έξυπνες πυτζάμες που λένε παραμύθια!

Η bedtime story, ή παραμύθι σε απλά ελληνικά, είναι μια διαδικασία την οποία τα μικρά παιδιά λατρεύουν και σχεδόν πάντα ζητούν από τους γονείς. Τις περισσότερες φορές τη διηγείται η μαμά. Τι γίνεται όμως αν δεν μπορεί; Στην περίπτωση αυτή το παραμύθι μπορεί να το πει η... πιτζάμα του παιδιού! Δεν είναι αστείο, αλλά προϊόν που βασίζεται στην τεχνολογία, ώστε να κάνει ευκολότερο τον ύπνο των παιδιών, αλλά και τη ζωή των γονιών τους. Ρόλο... αφηγητή παίζουν οι βούλες που υπάρχουν πάνω στις πιτζάμες, οι οποίες λειτουργούν ως barcodes. Μόλις το παιδί περάσει από μπροστά το smartphone ή την ταμπλέτα

του, το παραμύθι προβάλλεται στην οθόνη και μια απαλή φωνή αρχίζει να το αφηγείται.

Το πρώτο διαδραστικό ρούχο για τον ύπνο στον κόσμο, όπως υποστηρίζουν οι κατασκευαστές του, είναι ιδανικό για τους πολυάσχολους γονείς ή ακόμη για εκείνους που θέλουν να κάνουν το απόλυτα ελάχιστο για την ανατροφή των παιδιών τους. Υπάρχουν όμως και επικριτές της πιτζάμας που λένε ότι είναι απλώς ένα ακόμη προϊόν από κάποια απρόσωπη εταιρεία, η οποία το εντάσσει στην ανατροφή των παιδιών και μάλιστα σε έναν ρόλο που ανήκει αποκλειστικά στους γονείς. Το διάβασμα των παραμυθιών αφήνει αναμνήσεις στα παιδιά, οι οποίες κρατούν για μια ζωή.

Αλλοι λένε πάλι πως τα παιδιά βλέπουν πολλές ώρες τηλεόραση ή παίζουν ηλεκτρονικά παιχνίδια. Με τις «έξυπνες πιτζάμες» τα μάτια τους εστιάζουν και πάλι σε μια οθόνη, στερώντας τους τη χαλάρωση που χρειάζονται για να αποκοιμηθούν ακούγοντας την οικεία φωνή της μαμάς τους. Το προϊόν, που στοιχίζει περί τα είκοσι ευρώ, διατίθεται για παιδιά από την ηλικία των δώδεκα μηνών.

ΚΑΤΙΑ ΓΙΑΠΑΛΑΚΗ

Keywords
Τυχαία Θέματα